Paide muusikakooli suur sünnipäev tõi lavale parimad palad

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Reede õhtul täitus Paide muusika- ja teatrimaja suur saal linna ainsa muusikakooli sünnipäevalistega. Pole just tavapärane, et ühel huvialakoolil täitub 65 aastat järjepidevat tegutsemist. Aga just nii kaua on paidelasi musikaalselt haritud.

Sünnipäevapeo teejuhtideks olnud Mait ja Erik Mikussaar on ise teada tuntud lauljad-muusikud ning Paide muusikakool pole neile sugugi võõras. Mait Mikussaar kahetses, et ei saa end kooli vilistlaseks pidada, sest suurlinna tuled ahvatlesid teda muusikat mujale õppima minema, kuid tema vend Erik meenutas muusikakooli klaveri ja kitarriõpinguid sooja tundega.

Koos juhatasid nad sisse muusikakooli õpilaste, vilistlaste ja õpetajate etteasted, mis koolile kingituseks kõlasid. Lavalt käisid läbi erinevad laste ja noorte ansamblid ja solistid ning muusikakooli kaubamärgiks olevad Teet Tihvani Big Band ning sümfoniettorkester. Suurim üllatus tuli aga muusikakooli õpetajatelt, kes panid kokku oma ansambli ning näitasid kõigile, kui ägedalt saab muusikat teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles