Järvamaa otsib taas sportlikke peresid

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel aastal valiti Järvamaa sportlikumaks pereks perekond Männa Türilt.
Eelmisel aastal valiti Järvamaa sportlikumaks pereks perekond Männa Türilt. Foto: Dmitri Kotjuh

Järvamaa spordiliit kuulutas välja konkursi Järvamaa sportlikuma pere leidmiseks. Eielmisel aastal pälvis üleriigilisel konkursil Järvamaalt tunnustuse perekond Männa Türilt. Esile tõsteti ka perekond Lepikut Järva vallast ja perekond Sallat Paide linnast.

Järvamaa spordiliidu projektijuht Piret Reinfeld kutsus järvalasi üles märkama märkama oma naabri, töökaaslase, küla või linna sportlikku eeskuju ja esitama konkursile pere, kes väärib tunnustust. "Oma kanditaate võivad esitada kõik omavalitsused, üksikisikud, mittetulundusühingud, asutused ja ettevõtted," täpsustas ta.

Esitatava pere puhul on soovitatav, et see piirdutaks ühe leibkonnaga, kuhu kuuluvad vanemad ja lapsed, mitte mitme erineva generatsiooni esindajate esitamisega.

Eestimaa sportlike perekondade tunnustamise eesmärk on näidata perega koos sportimise tähtsust. Regulaarne liikumisharrastus saab alguse kodust. Vanemate elurütm annab ka lastele eeskuju ning aitab juurutada elukestvaid liikumisharjumusi. Sageli ei puuduta aga kodune liikumisharrastus vaid pereliikmeid, vaid innustab laiemalt kogukonda.

Eestimaa sportlike perekondade tunnustamisega tänataksegi just selliseid perekondi, kes on oma sportimisarmastusega teistele teed näitavad. Eesti Olümpiakomitee tunnustab silmapaistvaid peresid osalemisega Horse showl koos ööbimisega Tallinnas.

Reinfeld märkis, et spordiliit ootab konkursile peresid, kes on paistnud silma ja olnud eeskujuks teistele oma sportliku mõtlemise ja tegude poolest. "Pere koostegemiste üheks sagedaseks märksõnaks on sport. Perega koos tegutsemine, positiivne ellusuhtumine ja entusiasm on suureks eeskujuks meile kõigile. Liikuv ja sportlik pere on kokkuhoidev ja hooliv, seal sirguvad lapsed on tugevamad ja tervemad. Liikumist ja sporti väärtustav kodu on kindlasti ka üheks oluliseks eeltingimuseks ja vundamendiks, nendes peredes sirguvatel lastel on suurem võimalus jõuda tippspordis suursaavutusteni," lausus ta.

Kandidaate konkursile oodatakse hiljemalt 10. detsembriks 2023. aastal e-posti aadressile: piret.reinfeld@jarvasport.ee

Sportlikum pere kuulutatakse välja 5. jaanuaril Järvamaa spordigalal Koeru kultuurimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles