Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paide spordikeskus kuulutas jalgpallihalli riigihanke nurjunuks, sest kõik õigeks ajaks laekunud pakkumused ületasid ehituseks olemasolevat summat. Spordikeskuse juhatuse liige Indrek Kivimäe ütles, et kahjuks ei jäänud tõepoolest üle midagi muud, kui hange nurjunuks lugeda. «Saime neli pakkumust ja kõik need ületasid olemasolevat kolme miljonit suures ulatuses. Nii palju ei suudaks me kuskilt raha juurde kraapida,» selgitas ta.

* Nädalavahetusel osta.ee keskkonnas korraldatud heategevuslikul oksjonil «500 kleiti ja lipsu» läks Kaia Iva annetatud Malta eesistumise punase lipsu üle viimasel tunnil ülepakkumiseks. Lõpuks müüdi lips maha 520 euro eest, millega see tõusis oksjonil müüdud esemete esikolme hulka. See oli hingedepäeval lahkunud Kaia Iva viimane heategu.

* Türilt alguse saanud ja kümme aastat publikut rõõmustanud Eesti noorte muusikaliteater teatas oma tegevuse lõpetamisest. Teatri asutaja ja eestvedaja Kaarel Orumäe selgitusel on selle peapõhjus selles, et rahastust oli keeruline leida, samuti on noored teatritegijad vahepeal nii-öelda suureks kasvanud ja kõigil neist on juba uued tegemised.

* Eelmise reede õhtul täitus Paide muusika- ja teatrimaja suur saal linna ainsa muusikakooli sünnipäevalistega. Pole just tavapärane, et ühel huvialakoolil saab täis 65 aastat järjepidevat tegutsemist. Aga just nii kaua on paidelasi musikaalselt haritud.

* Paides aadressil Pärnu 55 kerkiva kaubandushoone ehitus hakkab lõpusirgele jõudma ja praeguste plaanide järgi avavad kauplused seal uksed järgmise aasta veebruaris. Uue ettevõttena tuleb Paidesse kauplusekett Pepco, kellel on Eestis praegu üle 30 poe. Samuti avab uues keskused uksed Automaailma kauplus. Salome Auto ASi juhatuse esimees Tõnu Savi ütles, et nende Paide kliendid on aeg-ajalt küsinud, miks ei ole Paides Automaailma keskust.

* Kevadel kirjutas Järva Teataja, et prokuratuur on algatanud tuntud muusikaprodutsendi ja Järvamaa pidudel sageli esinenud diskori suhtes kriminaalmenetluse paragrahvi alusel, mis käsitleb vägistamist. Prokuratuuri avalike suhete nõunik Kauri Sinkevicius selgitas toona, et Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab 40aastast meest 2022. aasta mais Paides baaris ühe naise vägistamises. Möödunud nädalal andis Pärnu maakohtu pressiesindaja Hedy Tamme­leht teada, et Pärnu maakohus mõistis mehe talle esitatud süüdistuses KarS § 141 lg 1 järgi ehk vägistamises õigeks.

* Eelmisel neljapäeval Vinni spordihoones peetud korvpalli Saku esiliiga mängus Reinar Halliku korvpallikooli/Vinni valla ning Paide Viking Window meeskonna vahel näitas tabeli tipus trooniv Lääne-Virumaa meeskond sisukat mängu ega lasknud paidelastel end platsil kehtestada.

Märksõnad

Tagasi üles