Õppereis viis osalejad ühte Järvamaa kõige uuendusmeelsemasse ettevõttesse

Järva Teataja
Copy
Fibenol OÜ arendusjuhi Peep Pitki sõnul on nad globaalses konkurentsis teiste riikide ja ettevõtetega võrreldes väga heal positsioonil.
Fibenol OÜ arendusjuhi Peep Pitki sõnul on nad globaalses konkurentsis teiste riikide ja ettevõtetega võrreldes väga heal positsioonil. Foto: Kuido Saarpuu

26.-27. oktoobril külastasid Jõgeva- ja Järvamaa ettevõtjad Kesk- ja Lõuna-Eesti uuendusmeelseid ettevõtteid, vahendab SA Järvamaa ettevõtlusvaldkonna arendusjuht Maimu Kelder.

Esimene peatus tehti Imaveres asuvas Fibenol OÜ-s. Fibenol OÜ on puidu rafineerimise katsetehas, kus väheväärtuslikust kasepuidust eraldatakse ligniin, tselluloos ja hemitselluloos.

Tehases töötab ligi 50 inimest, kellest suurema enamuse moodustavad teadus- ja arendustöötajad. Tehasel on üle 400 koostööpartneri.

Kuna suurema osa tööst moodustab katsetamine, siis oli võimalik tutvuda ka konkreetsete tulemustega – 2023. aasta juunis valmis koostöös OÜ-ga Verston esimene roheasfaldi pilootprojekt. Tehase tulevikuplaanid on ambitsioonikad – soovitakse laiendada katsetehast ja rajada oma tööstus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles