Unistused ja tegelikkus – Paide ei saa Tallinna tippudele vastu (1)

Andres Kalvik
, Keskerakonna avalike suhete juht, spordisõber
Copy
Andres Kalvik.
Andres Kalvik. Foto: Erakogu

Paide linnameeskonnal seisab laupäeval kodupubliku ees ülitähtis mäng Tallinna FCI Levadiaga. Võitu ihkavad mõlemad: pealinna klubi jahib tiitlit, Kesk-Eesti mehed pronksmedalit. Suuresti just selle mängu põhjal antakse mõlema meeskonna hooajale koondhinne. Olgem ausad – linnameeskond peaks kolmandat kohta võtma kui olümpiavõitu, medal on väikelinna klubile lagi. Seda nii praegu kui ka tulevikus.

Paide linnameeskonna presidendi Veiko Veskimäe avaldus, nagu võiks Eestimaa südames asuvast väikelinnast saada Eesti jalgpallipealinn ja esindusmeeskonnast parim klubi, tekitab hämmeldust. Aasta parim juht ei saa ju ometi nii naiivne olla! Suurt taristuettevõtet juhtival keskealisel mehel peaks olema küllalt elukogemust ja laia silmaringi, et niisugustest väljaütlemistest hoiduda.

Paide linnameeskond võib Eesti jalgpallis küll korraks sähvatada, kuid lootusel, et Kesk-Eesti mehed hakkavad ala suunamudijateks, pole tugevat vundamenti. Jalgpalli valitsevad suurlinnade meeskonnad. Madrid, Barcelona, London, Manchester, Berliin, München, Milano, Torino, aga lähemalt võttes Stockholm, Helsingi, Riia, Kopenhagen.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles