Õpetajad katkestavad tuleviku nimel tunniks töö

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Kooli- ja lasteaiaõpetajad katkestavad homme tunniks ajaks töö. Asutuse juhil tuleb lastele selleks ajaks ise tegevusi korraldada.
Kooli- ja lasteaiaõpetajad katkestavad homme tunniks ajaks töö. Asutuse juhil tuleb lastele selleks ajaks ise tegevusi korraldada. Foto: Urmas Luik

Homne õpetajate üle-eestiline hoiatusstreik puudutab olulisel määral ka Järvamaa koolide ja lasteaedade reedest päeva. Eesti haridustöötajate liidu üleskutsega teha tunniajane töökatkestus ühineb enamik maakonna haridusasutusi. Samas on neid, kes sellest osa ei võta. Lasteaedades on tööseisak ette nähtud kella kaheksast üheksani, koolides üheksast kümneni. Eesmärk on survestada valitsust tagada lubatud palgatõus.

Järva vallavalitsuse hariduse peaspetsialist Anneli Eesmaa ütles, et vallas streigivad homme kõik õppeasutused ning Järva­pesa lasteaed toetab seda, sest jäi registreerimisega hilja peale. Eesmaa sõnul on asutused leidnud selleks tunniks ajaks, kui õpetajaid pole, lastele tegevust: kes viib nad matkama, kes korraldab filmivaatamise.

Lühikest tööseisakut Eesmaa parimaks lahenduseks ei pea. «See paneb asutuse juhi keerulisse olukorda, sest kui õpetajad on ära, jääb tema kogu maja ja laste eest vastutama,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles