Psühholoogist sopran Hanna Saar – mõtete suunamise abil heaks lauljaks

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Idülliline lapsepõlv väikeses Eesti külas pani Hanna Saart soovima sama ka oma lastele, et oleks palju vabadust ja iseseisvalt õues olemist. Seetõttu on perekond Saar Paide väikelinnaeluga väga rahul. Pildil vasakult Ellen (6), Lily (2), Hanna, Heli Mai (7) ja Rein.
Idülliline lapsepõlv väikeses Eesti külas pani Hanna Saart soovima sama ka oma lastele, et oleks palju vabadust ja iseseisvalt õues olemist. Seetõttu on perekond Saar Paide väikelinnaeluga väga rahul. Pildil vasakult Ellen (6), Lily (2), Hanna, Heli Mai (7) ja Rein. Foto: Kelly Jõesoo

Kolme lapse ema Hanna Saar (36) töötab Paide Sookure lasteaias psühholoogina ja veab oma ettevõtet, mis annab inimestele nõu, kuidas lapsed paremini magama saada. 16. novembril üllatab ta oma kolleege ja kaaslinlasi hoopis sellega, et annab oma uues kodulinnas kontserdi. Ta on ka laulja. Ajasime Hannaga juttu sellest, kuidas Põltsamaa lähedal kasvanud maatüdrukust on ühtäkki saanud nii järvalane, vaimse tervise eest seisja kui ka muusikainimene.

Hanna Saar on pärit Jõgevamaalt Pisisaare külast ja nii-öelda beebibuumi laps, kes nägi ilmavalgust 1987. aastal. Lapsepõlv põllumehest isa ja perearstist ema peres oli Saare sõnul idülliline: palju õues mängimist ja sõpradega koosolemist väikeses 90ndate Eesti tüüpilises külakeskkonnas.

Juba väiksena teadis Hanna, et temast ei saa tulevikus ei juuksurit ega õpetajat, vaid laulja. «Minu isa oli väga musikaalne, mängis pille ja tegi külabändi. Samuti emapoolne vanaema. Kippusin isaga lavale, kui ta esines näiteks jaanipidudel,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles