Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Bussiühendus suuremate linnadega on Järvamaal alla käinud juba paarkümmend aastat. Üks suuremaid pauke tuli 13 aastat tagasi Mäo liiklussõlme valmimisega. Varem peatus Mäos suurem osa busse, kuid neljarealise tee tulekuga polnud see enam võimalik ja bussifirmad ei tahtnud põhimaanteelt maha keerata. Toona rahustasid poliitikud inimesi, et kohe-kohe avatakse Mäos reisiterminal ja kõik läheb paremaks. Ei läinud midagi, sest suurte linnade vahet sõeluvad bussid ei hakanud ikkagi maanteelt maha keerama. Järvalaste probleem on pälvinud viimastel nädalatel ka riigijuhtide tähelepanu ja olukorra parandamiseks on lendu lastud suuri lubadusi.

* Paide linna haridusasutustest võtsid eilsest streigist osa Paide Hammerbecki ja Roosna-Alliku põhikool ning Sookure, PAIde ja Helliku lasteaed. Et muuta tööseisak lastevanematele sõbralikumaks, streikisid Paide lasteaiad hommikul hoopis kella seitsmest kaheksani ja hakkasid lapsi vastu võtma kell kaheksa. Paide Hammerbecki põhikoolis streikis veidi üle poole õpetajatest. Siiri Sitska ja Silva Jürisoo jalutasid hommikul pärast esimese tunni lõppu koolimajast välja. Kuna nemad võtsid streigist osa, siis ei tohtinud nad selleks ajaks koolimajja jääda. «Läheme kohvikusse,» ütlesid nad naerdes. Sitska selgitas, et tegelikult ei streigi õpetajad mitte selle pärast, et saada palgapäeval sada eurot rohkem, asi on lubadustes ja hariduse tulevikus.

* Eelmisel reedel tegi TV3 uudiste ilmateadustajana oma teledebüüdi Järvamaalt pärit Käty Piirisild. Ta eksis esialgu telemaja koridorides küll ära, kuid elu esimene otse eetris olek läks suurema närveldamiseta. Järva Teataja palvel pani uus ilmavõlur oma erilise päeva minuti pealt kirja ja jagab nüüd seda lugejatega. On ju teletöö tema ühe suure unistuse täitumine ning miks mitte siis selle üle rõõmustada ja kogemust jagada.

* Kolme lapse ema Hanna Saar (36) töötab Paide Sookure lasteaias psühholoogina ja veab oma ettevõtet, mis annab inimestele nõu, kuidas lapsed paremini magama saada. 16. novembril üllatab ta oma kolleege ja kaaslinlasi hoopis sellega, et annab oma uues kodulinnas kontserdi. Ta on ka laulja. Ajasime Hannaga juttu sellest, kuidas Põltsamaa lähedal kasvanud maatüdrukust on ühtäkki saanud nii järvalane, vaimse tervise eest seisja kui ka muusikainimene.

* Koerust pärit ja Paides muusikakooli lõpetanud muusik ja laulja Jaak Linnas tunnetas telesaate «Ma näen su häält» mõjujõudu omal nahal. Pärast pühapäevast tele-eetrit kinnitavad ürituste korraldajad tema esinemisi ridamisi ja kutseid tuleb iga päev aina juurde. Lõpulauluni ta küll saates ei jõudnud, kuid see-eest sai näidata oma suurepärast lauluoskust, mille peale Ines tahtis temaga duetti laulda. Video sellest on nädalaga kogunud Youtube’is juba ligi 38 000 vaatamist.

Märksõnad

Tagasi üles