Muusikute fond PLMF toob tipptasemel muusikud Virumaa Muusikafestivalile.

Järva Teataja
Copy
Henri Zibo.
Henri Zibo. Foto: promo

V Virumaa Muusikafestival 17.11-10.12 toob kuulajateni kümme eripalgeliselt kontserti Lääne- ja Ida-Virumaal, kus esinevad mitmed muusikatipud nii Eestist, Ukrainast, Poolast kui ka Itaaliast.

Festival on pühendatud Ukraina toetuseks, kus esitluskontserdil "Muusikaga Ukraina heaks" 17. novembril kell 19 Tallinna Jaani kirikus astub publiku ette Baltic Neapolis Orchestra Poolast, külalissolistiks RO Estonias ooperirollidega tuntust kogunud Ukraina päritolu bass Pavlo Balakin. Ukrainast inspireerituna toimub ka joonistusvõistlus ja heateo algatus "Ukraina heaks". Festival teeb kummarduse maailmakuulsale ooperilauljale tema sunnipaevl kontserdiga "Maria Callas 100" ning tunnustab juba neljandat korda Virumaa noori talente konkursil Virumaa Noor Muusik 2023. Festivali korraldab Muusikute fond PLMF, kunstiline juht on Pille Lill.

Festivali missiooniks on anda hoogu nii Ida-kui ka Lääne-Virumaa kultuurielule, luues kohalikule elanikkonnale lisa juurdepääsuvõimalusi kvaliteetsest muusikast osasaamiseks.

"Maailma hetkeolukorras soovime festivaliga avaldada toetust Ukrainale," ütleb festivali looja Pille Lill ja lisab, "usun, et kvaliteetsed kultuurielamused on suurimad lohutajad praeguses hetkes nii publikule kui ka esinejatele".

Festivali esitluskontserdil 17.11 kell 19 Tallinna Jaani kirikus kõlavad Baltic Neapolis Orchestra, Pavlo Balakini ja orkestrisolistide Emanuel Salvador (viiul), Konstantin Heidrich (tšello), Agnieszka Sawicka (viiul), Emilia Goch Salvador (vioola) esituses teosed heliloojatelt Łukaszewski, Sõlvestrov, Górecki, Nisinman, Skoryk, Kilar, Bach, Mendelssohn ja Mozart. Kontsertmeister on Yevgeniy Kostrytskyy Ukrainast ning kontserti rahastab Poola Kultuuri- ja Rahvuspärandi Ministeerium Kultuuriedendamise fondi toetusel. Poola Vabariigi Suursaatkond Tallinnas on kontserdi auväärseks patrooniks ja Ukraina Suursaatkond Eestis heaks toetajaks.

28.11 kell 16 Iisaku Rahvamajas ja kell 19 Viru-Nigula Rahvamajas tuleb festivali kontsertidel "Rahujõgi" ettekandele Johanna Vahermägi autorilooming, mida esitab ansambel "Aurum" koosseisus Johanna Vahermägi (vokaal, vioola, klahvpill), Taavo Remmel (kontrabass), Mihkel Metsala (trompet) ja Kristjan Mängel (löökpillid).

29.11 kell 19 toimub Jõhvi Kontserdimaja kammersaalis keelpillikvartetilt "Camerata Music" kontsert, koosseisus viiuldajad Sigrid Kuulmann ja Fred Heinoja, vioolamängija Johanna Vahermägi ning tšellist Andreas Lend. Kavas on teosed heliloojatelt Kõrvits, Haydn, Verdi, Eller jt.

3.12 kell 13 Roela Rahvamajas ja kell 15 Rakvere Kolmainu kirikus esinevad advendikavaga Virgo Veldi (saksofon), Pavlo Balakin (bass) ja Jaan Ots (klaver). Kontserdil kõlab looming heliloojatelt Verdi, Rossini, Gounod, Schubert jt.

3.12 kell 14.30 Kohtla-Järve kultuurikeskuses tähistab PLMF koostöös Itaalia Carlo Bergonzi Verdi Akadeemiaga maailmakuulsa ooperilaulja Maria Callase 100. sünniaastapäeva. Publiku ette astuvad Giulia Semplicini (sopran, IT), Marta Paklar (sopran), Michal Blocki (tenor, PL), Aare Saal (bariton) ja Simone Marziali (klaver, IT). Nende esituses tuleb ettekandele Verdi, Puccini, Mascagni, Donizetti, Bellini jt muusika. Kava autorid on Eddy Lovaglio ja Simone Marziali, päeva juhib Pille Lill.

7.12 kell 19 Sillamäe kultuurikeskuses toimub kontsert "Kadunud linnud", kus astuvad üles Anastassia Danilenko (sopran), Triin Ella (kontraalt, RO Estonia), Janari Jorro (bariton, RO Estonia) ja Olga Kulikova (klaver). Kavas on looming heliloojatelt Bach, Händel, Schubert, Vinter jt.

Festival lõpeb 10.12 kell 19 Pajusti klubis, kus muusikarõõmu toob publikuni akordioniduo Henri Zibo ja Mikk Langeproon, kes esitavad teoseid heliloojatelt Süda, Böellmann, Pane jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles