Maailmakoristuspäeval käis loodust kraamimas 56 000 eestimaalast

BNS
Copy
Maailmakoristuspäev Pärnu rannas.
Maailmakoristuspäev Pärnu rannas. Foto: Urmas Luik

Üleilmsest maailmakoristuspäevast võttis 16. septembril osa 4,2 protsenti Eesti inimestest ehk 56 135 eestimaalast, kellest 92 protsenti olid lapsed ja noored.

Maailmakoristuspäevast võttis Eestis osa 260 kooli, 198 lasteaeda ja seitsenoortekeskust kokku pea 52 000 koristajaga, teatasid korraldajad teisipäeval. Lisaks sellele toimus üle Eesti 62 avalikku koristust, sealhulgas 20 kraamimist Läänemere rannikul ning 21 koristust kalmistutel. Samuti panid oma käed külge 44 Eesti ettevõtet, kes ühiselt meie loodusele pika pai tegid.

"Meid tohutult rõõmustab, et koristusest võtab osa igal aastal üha rohkem lapsi ja noori. Nii ka tänavu. Samuti teeb meele ütlemata rõõmsaks koristajate tagasiside, et nii mõneski Eesti paigas on looduses oluliselt vähem prügi kui näiteks viis aastat tagasi, mil maailmakoristuspäev ilmavalgust nägi,” sõnas Eesti koristuspäeva eestvedaja Elike Saviorg. Ta lisas, et kehva üllatusena ilmnes aga e-sigarettide ning süstalde rohkus üle Eesti, märkides, et varasematel aastatel neid jäätmeliike sellises mahus ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles