Saku Mandoliinid toob pühapäeval külakostiks kaunist muusikat

Järva Teataja
Copy
Saku Mandoliinid.
Saku Mandoliinid. Foto: Saku Mandoliinid

Jõulukuu teisel nädalavahetusel helisevad Paide kiriku võlvide all 30 mandoliini keeled.

Paide inimesi tuleb tervitama Eesti tegusaim mandoliiniorkester Saku Mandoliinid, mis pakub 10. detsembril kell 17 toimuval kontserdil kuulamiseks kauneid klassikapalu ja tuntud jõuluviise. Mandoliinide kirgas kõla on kindlasti tuttav paljudele, nüüd saab kogeda, kuidas jõulurõõm need pillid eriliselt särama paneb.

Saku Mandoliinide juht Joosep Sang selgitas, et hiljuti oma 11. sünnipäeva pidanud Saku Mandoliinid on andnud ligi 200 kontserti ja orkestri repertuaaris on mitmesugust muusikat rahvalikust klassikaliseni.

Kollektiiv on teinud koostööd ansamblitega Dagö, Puuluup ja Kosmikud ning mitmekümne külalismuusikuga ja ka kontserti Paides kaunistavad mitu solisti. Kõrvuti orkestri ridadest pärit solistidega metsasarvel, flöödil ja viiulil astub lavale särav sopran Annabel Soode, kes on noor, kiiret tähelendu tegev lauljatar. Soode esineb sageli erinevate orkestrite ja ansamblitega ning võitis peapreemia 2022. aastal toimunud vabariiklikul vokalistide konkursil.

Kontserdi “Jõulurõõmu, jõulurahu!” repertuaar lähtub kava pealkirjas leiduvatest märksõnadest. Ajatud teosed Johann Sebastian Bachi, Edvard Griegi, Georges Bizet´ ja Urmas Sisaski sulest pakuvad tegusal detsembrikuul nii väärtuslikku hingerahu ning tuttavad jõululood lisavad pühaderõõmu.

Orkester ootab pikisilmi kohtumist Paide linna ja Järvamaa publikuga. Tulla tasub kogu perega, sissepääs on tasuta. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles