Tulemas on esimene Järvamaa ettevõtlike naiste konverents

Järva Teataja
Copy
Dali Getter Karat
Dali Getter Karat Foto: Karen Härms

1. detsembril korraldab Sihtasutus Järvamaa Hindreku talu peomajas terve päeva kestva konverentsi ettevõtlikele naistele. Tegemist on esmakordse ainult naistele suunatud üritusega Järvamaal. Konverentsil esinevad naised, kes tulevad rääkima enda ettevõtja teekonnast, aga ka sellest, kuidas püsida õnnelik ja rahulolev olles korraga nii ettevõtja, ema kui ka naine

Konverentsi avab õnnekoolitaja Dalí, täisnimega Dalí Getter Karat, kes on kirglik elu fänn. Ta on motivatsioonikõneleja, teadliku elustiili mentor ning õnne- ja inspiratsioonikoolitaja. Tema tuntuimad kursused on õnnelikkuse väljakutse "Õnneks on aega", “Naine 2.0” ja manifesteerimise kursus “Kõik on võimalik!” ning koolitused "Õnnelik olemise kunst" ja “Rahu ja maandus”.

Ta on välja andnud kolm raamatut, veab mitut podcasti, teinud StarFM`s raadiosaadet Õnnevale(m) ning on kaassaatejuht Õhtulehe saatele "Puuduta mind".
Kõik Dalí tegemised baseeruvad kolmel põhiväärtusel: elada täiega, luua teadlikult ja olla õnnelik. Dali õpetab elu nautima ja iseenda eest vastutust võtma, õpetab unistama ja oma unistusi teadlikult ka täide viima, utsitab inimesi olema õnnelikud ja mitte raiskama oma elu seda pidevalt edasi lükates!

Teine esineja on Anneli Vilu, kes kasvas üles Säreveres ja Türil. Pea pool elust on ta töötanud Põhjamaade suunal – taani ja rootsi keele tõlgi, konsultandi ja reisijuhina, samuti Kopenhaageni Eesti saatkonnas ja Taani Rahvusvaheliste Uuringute Instituudis. Kui Skandinaavia kitsaks jäi, otsustas ta „kodustada“ uue keele ja kultuuri, siirdudes kümneks aastaks Hiinasse. Seal töötas ta Shanghai EXPO-l Eesti paviljonis, sise-Hiinas Chengdus rahvusvahelises ärikoolis, Shanghai Taani kaubanduskojas ning Eesti saatkonnas Pekingis. Selle kõrvalt juhtis Eesti, Taani ja Rootsi reisigruppe üle kogu Hiina, kirjutas Eesti meediale Hiina-teemalisi artikleid ning andis 2014. aastal välja raamatu „Minu Shanghai“. Tänaseks on Anneli Eestis tagasi, naudib elu Pärnus ja edendab kultuuriministeeriumis rahvusvahelist koostööd. Anneli tõdeb, et elus on oluline leida oma tõeline kutsumus – siis teed oma tööd rõõmuga, levitad positiivset energiat ning Su ees avanevad kõik maailma uksed.

Päeva lõpetab Signe Ventsel, kes leiab, et persoonibränd, tööandja bränd, brändisaadikuks olemine ja enesejuhtimine on teemad, millega saab väärtust luua arengupartneri ja koolitajana organisatsioonide meeskondadele. Signe aitab inimestel ja organisatsioonidel julgemalt eristuda ja oskuslikult välja tuua nüansid, mida ise tihti ei nähta. Signe põhimõte on olla aktiivne, olla keegi, kes teeb. Olla konstruktiivne arutleja ja kaasa mõtleja. Olla tegutseja, mitte kõrvaltvaataja. Ideedel on väärtus, kui need ka tegudeks muuta ning tegutsemist saab kasutada hirmu ravimiseks. Tagasihoidlikkusega kaugele ei jõua, tänapäeva konkurentsitihe ühiskond eeldab inimestelt teadlikku eneseturundust, et eesmärke saavutada. Signe on Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni liige, ettevõtluse lektor ja ettevõtluse mõtteviisi viljeleja. Lisaks kirjutanud inspiratsiooniraamatu naistele “Julgus luua muutust” ja arendanud välja enesearengu kalendermärkmiku “Olen iseenda boss”.

Üritus toimub 1. detsembril kell 10-16 ning päeva viib läbi muutuste coach Anu Puulmann. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles