Abi vajavad rebased ja oravad kolivad uutesse puuridesse

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg loodab, et nüüd, kus välipuure on üle Eesti rohkem, ei ole need kaks Paide puuri, mis on mõeldud oravatele ja rebastele, nii üle asustatud. Praegu on puurid küll tühjad, kuid see on Võsujala sõnul vaikus enne tormi.
Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg loodab, et nüüd, kus välipuure on üle Eesti rohkem, ei ole need kaks Paide puuri, mis on mõeldud oravatele ja rebastele, nii üle asustatud. Praegu on puurid küll tühjad, kuid see on Võsujala sõnul vaikus enne tormi. Foto: Erakogu

Eesti metsloomaühingul valmis keskkonnainvesteeringute keskuse rahatoel üheksa metsloomade abistamiseks olulist välipuuri üle Eesti. Neist kaks, mis on mõeldud rebastele ja oravatele, asuvad Paides ning on valmis asukaid vastu võtma, kui need peaksid läheduses abitusse olukorda sattuma.

Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg ütles, et projekt vältas kaks aastat ja rahatuge sai ühing ligi 32 500 eurot. «Meil on hea meel, et suur töö on lõpuks tehtud. Küsisime raha mitmelt poolt varemgi, aga tulutult. Ka KIKist küsisime, aga meie projekt lükati järjepanu tagasi,» lausus ta.

Seekord õnnestus Võsujala ütlust mööda saada raha suuresti seetõttu, et metsloomaühingu selja taha tuli keskkonnaamet, kes kinnitas, et puurid, mis asuksid Eesti eri piirkondades, on tõepoolest hädavajalikud. «Meil on keskkonnaameti ja seal töötavate inspektoritega viimastel aastatel hea koostöö olnud ning me aitame üksteist nii, kuidas saame,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles