Keskkonnaamet kutsub Alutaguse rahvuspargi sünnipäevakonverentsile ja õppekäigule

Järva Teataja
Copy
Alutaguse rahvuspark.
Alutaguse rahvuspark. Foto: Keskkonnaministeerium

Alutaguse rahvuspark tähistab 24. novembril oma viiendat sünnipäeva konverentsiga “Alutaguse rahvuspark muutuvas ajas”, kuhu on oodatud kõik rahvuspargiga seotud tegutsejad ja teised loodushuvilised. 25. novembril jätkub sünnipäeva tähistamine õppekäiguga ”Ekspeditsioon läbi Alutaguse rahvuspargi“.

„Rahvuspargid on eriline osa meie rahvuslikust väärtusest ja on Eesti looduse pärlid, mis säravad eriliselt siis, kui loodus ja inimene saavad omavahel hästi läbi. Igas piirkonnas on oma eriline kohalik kultuuripärand, mis on tekkinud paljude inimpõlvede jooksul. Meie eesmärk on siinse looduse, maastike ja kultuuripärandi säilitamine, kaitsmine ja taastamine,“ ütles Keskkonnaameti looduskasutuse osakonna nõunik Kaja Lotman.

Konverentsi “Alutaguse rahvuspark muutuvas ajas” läbivaks teemaks on rahvusparkide roll loodus- ja kultuuriväärtuste kaitsel. Konverents toimub Pagari seltsimajas algusega kl 9.30. Kõik huvilised saavad konverentsist osa veebiülekande teel. Õppekäigul ”Ekspeditsioon läbi Alutaguse rahvuspargi” räägitakse Alutaguse arheoloogiast, mõisate, postijaamade ja kõrtside ning ajaloolise teedevõrgu mõjust maastikule ning ka Alutaguse rahvuspargi loodusest. Kuna kohtade arv on piiratud, palub Keskkonnaamet huvilistel end konverentsile ja õppekäigule eelnevalt kirja panna.

Eesti rahvusparkidest noorim on Alutaguse rahvuspark, kuhu jäävad Eesti pikim liivarand ja unikaalne Smolnitsa luitestik Peipsi põhjarannikul, Eesti suurima vooluhulgaga Narva jõgi koos vanajõgede ning luhtadega Struugal, Eesti suurima järvede tihedusega maastik Kurtnas, Eesti ainsad mandriluited ehk kriivad Agusalus, Põhja-Euroopa üks suurimaid soostikke Puhatu ning meie üks esinduslikumaid laialehiseid loodusmetsi Porunis. Koos Alutaguse rahvuspargiga on Eestis kokku kuus rahvusparki.

Rohkem infot rahvusparkide juubeliaasta sündmuste kohta leiab kaitsealade kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles