Esita oma töö Eesti toidu ja elukeskkonna fotokonkursile ning võida ahvatlev auhind

Järva Teataja
Copy
Foto: Urmas Luik

Regionaal- ja Põllumajandusministeerium kutsub kõiki huvilisi osalema fotokonkursil „Eesti toit ja mitmekesine elukeskkond“. Konkursiga soovime tähelepanu tõmmata nii kohalikule toidule kui ka meie elukeskkonnale. Fotode saatmise tähtaeg on 31. detsember.

Konkursile on oodatud pildid kuues kategoorias: toit, toidu tootmine, “maal on mõnus“, kohalikud kogukonnad, Eesti kõige ilusamad vallamajad ja linnavalitsuse hooned. Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toidu müügiedendamise valdkonnajuhi Kerli Nõgese sõnul peaksid kõik fotograafiasõbrad endale sobiva väljakutse leidma.

„Ootame konkursile ülesvõtteid, mis annavad edasi maaelu ehedust, kohaliku toidu lugu või vahendavad laiema publikuni Eesti kõige ilusamad vallamajad ja linnavalitsuse hooned,“ ütles Nõges. Ta lisas, et fantaasiat ja loovust saab üles näidata toidukunsti kategoorias, mille puhul on oodatud näiteks toiduainete abil lavastatud kuulsate teoste tõlgendused või ka lihtsalt kunstipärased fotojäädvustused toidust.

Hinnatakse iga foto ehedust ja fotoga edasi antavat vahetut emotsiooni. „Võta hetk ning mõtle oma pere ja kogukonna ettevõtmiste ning kodukohas olevate kaunite paikade peale. Näiteks võid saata tabamuse hetkest, mil Sinu taluaknast paistva viljapõllu ääres nautisid päikeseloojangul õhtusööki mõned kitsed. Või jagada jõuluaegset jäädvustust oma kodukoha kaunist vallamajast. Ehedaid emotsioone jäädvustades ja jagades saab igaüks panustada maaelust hea kuvandi loomisesse,“ selgitab fotokonkursi olulisust maamajanduse ja konkurentsipoliitika valdkonnajuht Kai Kalmann-Jotautas. „Läbi meeleolukate fotode aitame ka teistel tajuda maakoha mõnusat ja mitmekesist elukeskkonda,“ lisas Kalmann-Jotautas.

Pane oma foto teele juba täna! Oodatud on ka enne konkursi algust tehtud fotod. Konkursi võitja kuulutame välja jaanuaris. Parimate tööde autorid saavad nautida kohalike maaturismiettevõtete teenuseid Läänemaal. Esimese koha auhind on nädalavahetuse pakett kahele Altmõisa külalistemajas. Teise ja kolmanda koha võitja saab minna koos kaaslasega nautima lõuna- või õhtusööki Dirhami Kalakohvikus. Lisaks anname välja ka eriauhinnad kõige ehedamate ja meeliköitvamate fotode eest.

Konkursil osalemiseks saada foto(d) koos iseloomustava pealkirjaga ja oma kontaktandmetega (nimi, telefon, meiliaadress) hiljemalt 31. detsembril aadressile fotod@agri.ee. Foto miinimummaht on 3 MB. Täpsem teave ja konkursi tingimused on avaldatud ministeeriumi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles