Väätsast inspireeritud lastelavastus ajendab maailma muutma

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Koguperelavastus «Ilus ilm» pakub mõtteainet nii suurtele kui ka väikestele. Pildil vasakult Karl Edgar Tammi, Mariann Tammaru (ees), Mariliis Peterson ja Mark Erik Savi, taga Siret Campbell.
Koguperelavastus «Ilus ilm» pakub mõtteainet nii suurtele kui ka väikestele. Pildil vasakult Karl Edgar Tammi, Mariann Tammaru (ees), Mariliis Peterson ja Mark Erik Savi, taga Siret Campbell. Foto: Dmitri Kotjuh

Mõte talvistel kaunitel lapsepõlvemälestustel põhinevast koguperelavastusest on Paide teatri kunstilisel juhil Mariliis Petersonil meeles mõlkunud juba pikka aega. Et Väätsast on saanud Järvamaa üks talve- ja jõulumeeleolu loomise sihtkohti, pole juhus, et just seal uus teatritükk «Ilus ilm» teisipäeval ka esietendub.

«Mul on kummaline mälestus Paide muusika- ja teatrimaja väikese saali kunagisest lasteetendusest, kus sai kõike katsuda. See võis olla siiski ainult minu kujutlusvõime vili, aga siiani on see mälestus mind saatnud ning nüüd tahaksin seda imelist teatrimaagiat praeguste lastega jagada,» tutvustas Peterson oma lavastuse lähtepunkti.

Ta võttis suvel ühendust dramaturgi Siret Campbelliga, kel nüüd sügisel valmiski uhiuus koguperenäidend. Loo keskmes on lapsed Romi, Kris ja Bret, kes viivad pealtvaatajad seiklema metsa ja merele. Lõbusa mängu ja lustimise kaudu räägitakse aga suurest maailmamurest – kliimasoojenemisest, mis viiks kõige halvema stsenaariumi järgi Eesti lastelt tulevikus lume ja talve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles