Järvamaale planeeritava uue tehase rajamise plaaniga minnakse edasi

Järva Teataja
Copy
Rägadiku kinnistu hooned Kahala külas
Rägadiku kinnistu hooned Kahala külas Foto: Dmitri Kotjuh

Järva valda, Kahala külla kinnistule on kavas seal olevate, kuid kasutusest välja langenud lauda ja küüni asukohale püstitada umbes 1000 ruutmeetri suurune loomsete kõrvalsaaduste käitlemise tehas ja PVC-hall, vahendas Järva vald 2022. aasta alguses uudist. 

Nüüd annab vallavalitsus teada, et otsustati jätta algatamata keskkonnamõju hindamine Roheveski OÜ poolt Järva maakonnas Järva vallas Kahala külas Roheveski maaüksusele planeeritava loomsete kõrvalsaaduste töötlemise tehase ehitisregistris esitatud ehitusloa taotluse menetluse raames.

Järva valla keskkonna peaspetsialisti Leiger Metsalu selgitas, et Roheveski OÜ taotles pool aastat tagasi ehitusluba, mille menetluse osa on keskkonnamõjude hindamisele eelhinnangu andmine. "Selliste objektide puhul on keskkonnamõju hindamise ja keskkonnajuhtimissüsteemi seaduse alusel otsustajal kaalutlusõigus, kas enne ehitusloa taotlemist on vaja hinnata keskkonnamõjusid. Vallavalitsus koostas eelhinnangu, mis saadeti arvamuse avaldamiseks asjaomastele ametitele, kust tuli tagasiside, et sellisel objektil ei ole vaja keskkonnamõjusid hinnata," lisas ta. "Sellest tulenevad jättis vallavalitsus hindamise algatamata."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles