Romuautode eest maksav hind jäi paigale

Järva Teataja
Copy
Kuusakoski Paide vastuvõtupunkt.
Kuusakoski Paide vastuvõtupunkt. Foto: Kuido Saarpuu

Kui romusõidukite hind kuu ajaga jäi samale tasemele, mis enne (225e/t), siis aastataguste hindadega võrreldes on kasv olnud 4,7% (siis oli 215e/t).

Kuusakoski juhatuse liikme Toomas Kollamaa sõnas, et vanaraud on muutumas kullaks. „Süsinikdioksiidiheite vähendamise jõupingutused hoogustuvad kogu maailmas ja kui riigid hakkavad oma nulleesmärkide saavutamiseks rakendama uusi ekspordipiiranguid, on rauajäägid kiiresti muutumas väga nõutud kaubaks ja strateegiliselt oluliseks tooraineks.”

Terasesektor moodustab vähemalt 7% ülemaailmsest kasvuhoonegaaside heitkogusest. „Musta metalli jäätmete tarbimine maailmas kasvab, sest tööstuse keskkonnajälje vähendamiseks võetakse terase tootmisprotsessis järjest rohkem kasutusele elektrikaarahjud (EAF). Kuna maailma nõudlus terase järele kasvab 2050. aastaks ligi 2,6 miljardi tonnini, nõuab üleminek väikse CO2-heitega majandusele terase tootmisviisi muutmist. Üks osa sellest toimub vanaraua suurema kasutamise kaudu. Praegu toodetakse umbes 30% terasest vanaraua ringlussevõtu teel, kuid prognooside järgi tõuseb see 2050. aastaks 50%-ni.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles