Politsei hoiatab: autovargad on taas liikvel

Järva Teataja
Copy
Autovaras. Foto on illustratiivne.
Autovaras. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Politsei hoiatab Tallinnas tegutsevate autovaraste eest ja kutsub üles kõiki sõidukiomanike olema valvsad.

Esmaspäeva hommikul andis autoomanik teada, et pühapäeva õhtul Nõmmel eramaja hoovi pargitud Toyota Land Cruiser on varastatud. Politseinikud asusid sõidukit otsima ning see leiti mõnisada meetrit kodust kaugemalt. Tõenäoliselt jäi vargus pooleli seetõttu, et sõiduk jäi seisma tehnilistel põhjustel.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo raskete kuritegude talituse juht Vjatšeslav Milenin ütles, et seni kogutud andmed viitavad, et autovargad on tulnud välismaalt. „Sel korral jäi neil vargus lõpuni viimata, kuid oleme veendunud, et nad proovivad uuesti mõnda sõidukit varastada. Varasem kogemus on näidanud, et selliseid piiriüleseid kuritegusid pannakse toime grupis. Täna öösel püüdsid sõidukit varastada kaks meest, saateauto ja teiste võimalike kahtlusaluste osas info kogumine veel käib,“ lisas ta.

Autovargad tegutsevad peamiselt öösiti ja politsei soovitab oma sõidukid parkida nii, et need ei oleks varastele lihtne saak, eelistada võiks parkimist kinnises hoovis või garaažis. Autosse ei tasu jätta värava pulti ega dokumente. „Kui märkate enda naabruskonnas ebaharilikku tegevust, näiteks aeglaselt liikuvaid sõidukeid, kahtlaselt käituvaid võõraid inimesi, siis palume sellest kohe teavitada politseid. Võtmevaba käivitussüsteemiga autode Võtmed pange kinnisesse metallkarpi ning võimalusel paigaldage kodukohta valvekaamerad.“

Kriminaalmenetlus on alustatud vargust käsitleva paragrahvi järgi ning seda juhib Põhja Ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles