Sotsiaalministeerium ja Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsioon kutsuvad üles tunnustama parimaid sotsiaalvaldkonnast

Järva Teataja
Copy
Sotsiaalministeerium.
Sotsiaalministeerium. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsioon kuulutab välja sotsiaalvaldkonna parimate tunnustamise konkurssi, mis annab võimaluse esile tõsta oma piirkonna, valla või asutuse kõige silmapaistvamaid sotsiaalvaldkonna töötajaid. Konkursile saab ka esitada kõiki sotsiaalvaldkonda panustajaid, kes on oma pühendunud tegutsemisega muutnud inimeste ja kogukonna elu paremaks.

„Sotsiaalvaldkonna inimesed seisavad ühiskonnas väga oluliste väärtuste eest. Hool, märkamine, ligimese aitamine. Nad pingutavad iga päev selle nimel, et olla inimeste jaoks olemas ning leida nende muredele lahendusi. Sotsiaaltöötajate kanda on oluline roll kogukonna südamena ja nad väärivad tänu pühendumuse ja tehtud töö eest. Kutsun üles kõiki esitama kandidaate, kelle panus inimeste abistamisel on teile silma jäänud. Ja muidugi ka lihtsalt niisama häid inimesi hea sõnaga toetama,“ sõnas sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.

ESTA selle aasta sotsiaalala töötajate tunnustamise konkursil on 13 erinevat sotsiaalvaldkonna kategooriat, kuhu saavad kandidaate esitada kõik soovijad. Sellel korral saab kandidaate esitada ka võlanõustaja kategoorias. Kandidaatide esitamisel tuleb esitajal lähtuda vastava kategooria hindamiskriteeriumitest. Kirjeldada tuleb esitatud kandidaadi tegevust esitatavas kategoorias 2023. aastal - tema algatusi ja mõju sotsiaalvaldkonnas.

2024. aastal tunnustatakse eelmisel aastal silma paistnud sotsiaalvaldkonnas töötanud või sotsiaalvaldkonda panustanud inimesi/ asutusi järgmistes kategooriates:

1. Elutöö tegija sotsiaalvaldkonnas

2. Aasta sotsiaalvaldkonna asutus

3. Aasta sotsiaaltöötaja

4. Aasta lastekaitsetöötaja

5. Aasta hooldustöötaja

6. Aasta tegevusjuhendaja

7. Aasta tugiisik

8. Aasta lapsehoidja

9. Aasta sotsiaalvaldkonna uustulija

10. Aasta sotsiaalvaldkonna ennetustöö

11. Aasta kohalik omavalitsus

12. Aasta koostööpartner

13. Aasta ESTA liige

Kandidaate saab esitada kuni 14. jaanuarini 2024. Enne kandidaadi esitamist tuleb tutvuda kandidaatidele esitatavate nõuete ja kriteeriumitega. Seejärel tuleb täita kandidaadi esitamise vorm ning saata see digiallkirjastatult aadressile tunnustamine@eswa.ee.

Konkursil valib igast kategooriast kõige silmapaistvama kandidaadi/kandidaadid välja hindamiskomisjon. Laureaadid kuulutatakse välja pidulikul tunnustusüritusel, mis toimub rahvusvahelisel sotsiaaltöö päeval 19. märtsil 2024. Auhinnatud kandidaate tunnustab rahalise preemiaga Sotsiaalministeerium.

2024. aasta konkurssi ja tunnustamist viib ESTA läbi koostöös Sotsiaalministeeriumi ja teiste valdkonna asutuste, alaliitude ja koostööpartneritega.

Loe lisa ja tutvu kategooriate hindamiskriteeriumitega siin: konkurss 2024.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles