Politseinikud kogunevad hukkunud kaaslaste mälestuseks taas Järvamaale

Järva Teataja
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh

Reedel mälestatakse Mäo mälestusmärgi juures teenistuskohustuste käigus hukkunud politseinikke ja piirivalvureid.

Traditsiooniline mälestustseremoonia toimub 15. detsembril ja algab kell 17 auvahtkonna ülesrivistusega ning siseminister Lauri Läänemetsa, PPA peadirektor Egert Belitševi ja Kaitsepolitsei peadirektor Margo Pallosoni poolt pärja asetamisega mälestusmärgi juurde. Sõnavõtu teeb PPA kaplan Tuuli Raamat. Kell 17.15-17.30 on lähedastel ja teistel soovijatel võimalik asetada mälestusmärgi juurde küünlaid.

Kell 18 algab Paide Püha Risti kirikus jumalateenistus ja mälestuskontsert "Maailm samme täis". Jumalateenistust viivad läbi PPA kaplanid ja EELK Paide Püha Risti koguduse õpetaja Andres Tšumakov. Mälestuskontserdiks astuvad üles Maria Listra ja Marko Matvere koos Tallinna Politseiorkestriga. Dirigent on Riivo Jõgi. Kontsert on kõigile tasuta.

Mäos asuv mälestusmärk püstitati traagiliselt hukkunud Järva liikluspolitseinike Marek Lemmingu ja Argo Kivi mälestuseks, kes peatasid 15. detsembril 1994. aastal Mäos dokumentide ja koorma kontrolliks veoauto KAMAZ.

Veoauto koormaks oli eelmisel päeval Tallinnast röövitud alkohol. Koorma ülevaatuse ajal väljus veoautost Andrei Iljuhhin, kes avas politseinike pihta tule. Marek Lemming hukkus sündmuskohal ning Argo Kivi suri teel haiglasse.

15. detsembrit on edaspidi tähistatud kui teenistuskohustuste täitmisel langenud politseinike mälestuspäeva.

 

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles