Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Järva vallavanem ja Väätsa prügila nõukogu liige Toomas Tammik ütles, et vallavolikogus on mitu korda tõstatunud küsimus, kas vald peab olema Väätsa prügila üks omanikke. «Olles seda küsimust pikalt vaaginud, leian, et Järva vald võiks alustada teise Väätsa prügila ASi aktsionäri, Ragn-Sellsiga läbirääkimisi võimaliku aktsiate võõrandamise üle,» lausus Tammik. Väätsa prügilal oli varem kolm omanikku. Ligikaudu 40 protsenti aktsiaid omasid nii Paide linn kui ka Türi vald. Järva valla omanduses on natuke üle 20 protsendi prügilast. 2021. aasta mais otsustasid Paide linnavolikogu ja Türi vallavolikogu panna ühiselt enampakkumisele oma enamusosaluse prügifirmas alghinnaga 2,5 miljonit eurot. Sama aasta sügisel olnud enampakkumisel oli prügila ostust huvitatud kuus firmat. Kõige suurema pakkumise, mis oli 3 511 111 eurot, tegi Ragn-Sells. Tammik ütles, et esimese asjana tahab ta prügila teise omaniku, Ragn Sellsi esindajatega arutada, kas ettevõte on aktsiate omandamisest huvitatud ja mis hinnaga. Kui leitakse üksmeel, siis müübki vald oma osaluse Ragn-Sellsile. Samas on võimalik panna osalus ka enampakkumisele, nagu tegid seda Paide linn ja Türi vald.

* Lähipäevil leiab 613 enim liiklusrikkumisi toime pannud inimest oma postkastist kaardi, millega politsei- ja piirivalveamet kutsub neid oma käitumist muutma. Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Annika Maksimov annab teada, et Järvamaale läks tänavu 15 kaarti. Eelmisel aastal oli neid 14. «Rikkumised on samad, põhiliselt kiiruseületused, muud väiksemad rikkumised, tehnonõuetele mittevastava sõidukiga liiklemine, liikluskindlustuse puudumine, turvavöö kasutamine,» täpsustas ta.

* Mida lähemale jõuludele, seda rohkem hakkab tulema jõulukontserte. Paidesse tänavu ükski suurem jõulutuur ei jõua. Paide Püha Risti kiriku koguduse juhatuse esimehe Aivar-Joel Riki sõnul on selle mitu põhjust. Küll võiks linlasi rõõmustada tõik, et kõik jõulukontserdid, mis kirikus detsembris tulevad, on tasuta.

* Eelmisel laupäeval Paides olnud Peet Raigi mälestusturniiril andsid endisaegsed võrkpallilegendid Järvamaa noortele võrkpalluritele kätte stipendiumid. Tänavu teenisid oma püüdlikkuse ja tõsise suhtumisega võrkpalli tunnustuse Meribel Lehemets ja Steven Marti Lillipuu.

* Eelmisel laupäeval Rakveres olnud Eestimaa spordiliidu Jõud aastalõpugalal tunnustati spordirahvast, kes on aastatepikkuse tööga silma jäänud. Tunnustuse saajate hulka kuulus ka järvalasi. Parimaks noortetreeneriks kuulutati Veiko Kurim Paidest, parima spordiürituse korraldaja on Teet Kallakmaa Järva-Jaanist ja parim kohaliku spordielu edendaja Anne Sillamaa­ Kärust.

Märksõnad

Tagasi üles