Koolihoone pälvis järjekordse tunnustuse

Copy
Arhitekti aastapreemia laureaat 2023 on Paide gümnaasium.
Arhitekti aastapreemia laureaat 2023 on Paide gümnaasium. Foto: Raul Mee

Eelmisel reedel jagati Tallinnas Lillepaviljonis olnud auhinnatseremoonial aasta arhitektuuripreemiaid ning tunnustati parimaid arhitektuuritegusid ja -tegijaid. Eesti kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapital, Eesti arhitektide liit, Eesti sisearhitektide liit, Eesti maastikuarhitektide liit ja arhitektuuriajakiri MAJA premeerisid tänavu 14 laureaati – arhitektuurivaldkonna väljapaistvaimate saavutuste ja teoste autoreid. Eesti kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapital andis välja neli preemiat.

Arhitektide liidu väljaantava arhitekti aastapreemia laureaadiks kuulutati Paide gümnaasiumi hoone ja selle valmimise taga seisnud Ralf Lõoke, Maarja Kask, Helina Lass, Ragnar Põllukivi, Martin McLean (arhitektuuribüroo Salto). Samuti said laureaditiitli omanikuks sisearhitektid Birgit Palk, Tarmo Piirmets ja Raul Tiitus (arhitektuuribüroo Pink).

Arhitektide liidu koduleht iseloomustab Paide endise tütarlastegümnaasiumi hoonet kui üht ilusaimat ajaloolist koolihoone t Eestis. Aaastapreemia saanud töö esildises on veel ära toodud, et koolimaja asub looduskaunis kohas, künka veerel otse vastu Vallimäge, kus paiknevad Paide ordulinnuse varemed ja neid ümbritsev park.

Tagasi üles