Linnavalitsuse tänavatepühkimise standardid on paindlikud

Piret Moora
, Paide linnakodanik, Paide abilinnapea 2021–2023
Copy
Piret Moora
Piret Moora Foto: Erakogu

Talve jõudmine Eestimaale on suur rõõm – ilus on ootuse aeg enne jõulupühi. Kesklinn särab tuledes, linnavalitsusel, tundub, et läheb samuti väga hästi, sest tuleilu pealt pole vaja sel aastal kokku hoida. Puhas rõõm! Samas näeme, et linnavalitsuse tänavate pühkimise standardid on paindlikud. See, mis valitseva liidu eelmisel aastal mõõdulintidega tänavatele tõi, paistab nüüd korras olevat. Linnarahval jälle kirjutamise jaks otsas, sest paksust sopast läbi trügides ei jõua teede laiust ja hangede sügavust mõõta. Kogu aur kulub linnatänavate läbimisele. Soovin jõudu nii läbijatele kui ka suure vaeva nägijatele, kes tänavate puhtuse eest hoolt kannavad.

Rahulolu pakub ka see, et kõik eelneva linnavalitsuse tehtud kärped polegi kusagile kadunud. Lasteaedade basseinid on mõistlikult säästurežiimil, lasteaiaõpetajate palgad jäid lahti seotuks ja linnavalitsus tegutseb lasteasutuste juhtimise küsimuses säästuplaani tuules.

Tarbja lasteaed-koolis toimetab direktori asetäitja. Seni pole aru saadav lõplik eesmärk. Eelmise linnavalitsuse loodud ja volikogus ette kantud neljale maalasteaedade juhtimise optimeerimise lahendusele pole nähtavat alternatiivi lisandunud. Kas ühendatakse ühtse juhtimise alla kõik maalasteaiad ja Roosna-Alliku kool? Või on plaan ühendada kõik Paide linna koolid ja lasteaiad ühe direktori juhtimise alla? Laste üldarvu arvestades oleks seegi Eesti hariduselu seisu arvestades võimalik lahendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles