Linnavalitsus ei toeta koduomanike vabastamist lumerookimise kohustusest

Järva Teataja
Copy
Lumerookimine tekitab sõltuvust nagu narkootikum!
Lumerookimine tekitab sõltuvust nagu narkootikum! Foto: «Reporter» / Kanal 2

Tallinna Linnavalitsus ei toeta volikogu Isamaa fraktsiooni algatatud eelnõu, mis vabastaks koduomanikud kohustusest hooldada linnale kuuluvaid teid ja tänavaid.

Volikogu menetluses on Isamaa fraktsiooni algatatud eelnõu, mis vabastaks Tallinna koduomanikud teoorjusest talveperioodil. Isamaa fraktsiooni aseesimees Olle Koop tõi välja, et detsembris esitas Isamaa fraktsioon teabenõude Keskkonna- ja Kommunaalametile, milles palus täpset ülevaadet linna tegevusest teede hooldusel talveperioodil. „Vastusest selgus, et kinnistuomanikud hooldavad ligikaudu 1 miljonit ruutmeetrit Tallinna kõnniteedest. Pealinna elanikud kulutavad seega märkimisväärse aja ja energia selleks, et hooldada linna teid ja tänavaid,“ rääkis Koop.

Olukord on seda ebameeldivam, et suurt osa neist teedest oleks võimalik hooldada kaasaegse tehnikaga „Ligikaudu 40% kõnniteedest oleks võimalik lumest puhastada traktorite ja sahkadega. See tagaks parema teede kvaliteedi ning aitaks koduomanikel säästa märkimisväärselt aega,“ ütles Koop.

Tema sõnul jäävad arusaamatuks ka Linnavalitsuse kuluarvestused. „Väidetakse, et 2/3 jalakäijate ja ratturite teid hooldab linn. Selle maksumus 2023. aastal oli 31,1 miljonit eurot, kuid ülejäänud 1/3 hooldamise maksumuseks hinnatakse 27 miljonit eurot. Seda summat üritatakse aasta-aastalt näidata üha suuremana, et linn saaks enda vastutusest kõrvale hiilida. Teised meie regiooni pealinnad suudavad lumekoristusega hakkama saada. Sellega saavad hakkama ka mitmed Eesti omavalitsused. Teede korrashoiuks ei ole vaja teoorjuse vormis sundi koduomanikele. Küsimus on ennekõike tahtes,“ rääkis Isamaa fraktsiooni aseesimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles