Päästjatel ja politseil möödus aastavahetus suuremate sündmusteta

Järva Teataja
Copy
Uue aasta vastuvõtmine Paide keskväljakul
Uue aasta vastuvõtmine Paide keskväljakul Foto: Dmitri Kotjuh

Aasta viimasel päeval ja uusaastaööl olid päästjatel väljasõidud peamiselt ilutulestikust alguse saanud põlengutele. Traagiliste tagajärgedega päästesündmusi ei olnud.

Päästeametil oli aasta viimase päeva õhtul 21.00st uue aasta esimese päeva hommiku kella 8.00ks kokku 54 päästesündmust, millest 85 protsenti olid seotud ilutulestikuga. Võrreldes eelmise aastavahetuse sama perioodiga oli 15 päästesündmust vähem.

Enamasti põlesid prügikastid, kuhu oli liiga vara visatud kasutatud pürotehnika. Mitmed päästesündmused olid seotud tossavate või põlevate ilutulestiku kassettidega.

Paar põlengut sai alguse alla kukkunud pürotehnikast ning oli ka olukordi, kus ilutulestikku lasti korteri aknast või rõdult ja seetõttu kutsuti päästjad välja.

Ühel ilutulestiku süütamisel koheselt plahvatanud efektiga vastu nägu saanud mees Paide linnas vajas kiirabitöötajate abi.

2023. aastal hukkus tulekahjudes kokku 35 inimest, mis on võrreldes 2022. aastaga 12 inimelu vähem.

Aasta lõpus viis Päästeamet läbi suitsuanduri vajalikkuse meeletuletusaktsiooni ja kontrollis kodudes seadmete olemasolu. Nädala jooksul läbi käidud 5500 kodus oli töökorras suitsuandur puudu veerandis kontrollitud kodudest.

Eelmisel aastal uppus kokku 38 inimest, 2022. aastal 30 inimest. Veeõnnetustes hukkusid peamiselt täiskasvanud, kellest pea pooled olid joobes või joobekahtlusega.

Politsei oli aastavahetusel väljas suuremate jõududega nii erinevatel avalikel üritustel kui liiklusjärelevalves ning 31. detsember möödus üldjoontes tavapäraselt.

PPA vastutava politseiametniku Tago Trei sõnul oli erinevate õigusrikkumiste puhul läbivaks märksõnaks alkohol.

„Avalikus ruumis toimunud üritused möödusid politsei jaoks suures plaanis rahulikult, kuid seda enam torkab silma see, et paljudes kodudes lõppes aastavahetus vägivallaga oma lähedaste vastu. Kokku 48 korral pidi politsei sekkuma lähisuhtevägivalla väljakutsetele, kus keegi – tavaliselt tugevas alkoholijoobes – tõstis käe oma lähedaste vastu,“ selgitas Trei.

Liikluses kontrolliti 31. detsembril kokku 1700 autojuhi kainust ning roolist kõrvaldati kaheksa alkoholi tarvitanud autojuhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles