Paide Linnameeskond kogunes esimesele treeningule pärast puhkust

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide Linnameeskonna treenerite tandem Ivan Stojkovic ja Tarmo Kink on algavaks hooajaks valmis.
Paide Linnameeskonna treenerite tandem Ivan Stojkovic ja Tarmo Kink on algavaks hooajaks valmis. Foto: Paide Linnameeskond / Facebook

Paide Linnameeskond alustas täna Tallinnas Eesti jalgpalli liidu sisehallis hooaja ettevalmistusperioodiga ning avaldas kodulehel hetkel teadaolevate mängijate nimekirja.

Premium liiga meeskonnad taaskogunevadki jaanaurai algul, alustavad treeningutega ja muidugi lüüakse tuurid sisse üleminekutele ja nendega seotud kuulujuttude karussellile. Ka Paide Linnameeskonnas pole veel kõik kivisse raiutud, kuid hetkeseis on siiski selge.

Möödunud hooaja lõppedes sai selgeks, et Paide särgis ei jätka Sergei Mošnikov, Kaimar Saag, Dominique Simon ja Kristjan Pelt, samuti lahkusid klubist Siim Aer, Babou Cham, Oliver Niit ja Marten Henrik Kelement.

2024. aasta esimesel treeningul saab aga näha mitmeid uusi nägusid, kellest osa Eesti jalgpalli jälgijatele vägagi tuttavad, osa põnevad tulevikutegijad.

Teisipäeva hilisõhtul kodumaal Serbias veedetud puhkuselt Eestisse naasnud Linnameeskonna peatreener Ivan Stojkovic oli enne esimest treeningut selgelt elevil ning energiline. “Puhkasin mõnusalt,” teatas ta rõõmsalt. “Väga tore oli koduseid ja sõpru näha ja pisut logeleda. Aga tõtt-öelda pean tunnistama, et tegin omajagu tööd ka, viimistlesin meie mängufilosoofiat, arenguplaane. Puhata oli siiski väga mõnus!”

Meeskonna komplekteerimise seisu kommenteerides oli Stojkovic rahulolev. “Oleme head tööd teinud,” kinnitas ta. “Henrik Ojamaa liitumise üle on mul ääretult hea meel, ma ei pea ilmselgelt eraldi seletama, miks. Aga ka uued noormängijad, kes meiega hooaega alustavad, teevad mu väga rõõmsaks, sest nagu olen kordi ja kordi rääkinud, meeldib mulle töötada noorte mängijatega, neid arendada ja aidata. Kindlasti ei ole meeskonna koosseis lõplikult paigas ja tuleb veel ette nii liitujaid kui lahkujaid. Töö käib.”

Millisele positsioonile peatreener täiendusi soovib? “Nimetaksin keskvälja, number kuue kohta. Keskkaitsesse vajame samuti lisajõudu,” nentis Stojkovic. “Gert Kams ja juhtkond töötavad, loodan, et saame peagi headest uudistest teatada.”

Jõulude paiku teatas Linnameeskond koondiselegendi, eelnevalt FCI Levadias töötanud Tarmo Kingi palkamisest esindusmeeskonna abitreeneriks. Uue tiimiliikme lisandumisest rääkides vedas Paide loots näo naerule. “Tarmo ei vaja kellelegi tutvustamist. Olen temaga koos töötanud, tean tema tugevusi. Me kõik teame,” rääkis Stojkovic. “Mul on väga hea meel, et ta meiega liitus, saime juurde teadmisi ja kogemust, mida meie meeskonnale, ennekõike ründeliinile edasi anda.”

Vastates küsimusele, kas võime Kingi tegutsemise vilju hakata nägema juba eelseisva ettevalmistusperioodi kontrollmängudes, tõusis Stojkovici näole kaval muie. “Minu mängustiil ei ole kahe hooaja vahel muutunud,” sõnas ta muheledes. “Tahame mängida palliga, hoida palli, rünnata, kus vähegi võimalik. Olen öelnud, et minu eeskuju ja autoriteet maailmas on (Brightoni peatreener) Roberto De Zerbi. See pole muutunud ja kontrollmängudes me seda ka muutma ei hakka. Ja Tarmo Kingi mõju meie ründemängule saab olema kindlasti tuntav,” rääkis ta Paide Linnameeskonna kodulehe vahendusel.

TEAVE

Paide Linnameeskonna hetke koosseis:

Ebrima Jarju, Mihkel Aksalu, Karl-Romet Nõmm, Mattias Sapp (ajateenistuses), Rando Isakar, Dehninio Muringen, Abdul Razak Yusif, Gerdo Juhkam, Robin Kane, Joseph Saliste, Hindrek Ojamaa, Kevin Metso, Karl Mööl, Silver-Alex Kelder, Andre Frolov, Oskar Hõim, Sander Soo, Alieu Gibba, Kert Kiik, Matrix Einer, Daniel Luts, Herol Riiberg, Dimitri Jepihhin, Foday Trawally, Henrik Ojamaa, Siim Luts, Thomas Agyepong, Robi Saarma, Sten Jakob Viidas, Rafael Luts, Kristofer Piht, Bubacarr Tambedou.

(Nimekiri ei ole lõplik ja võib muutuda nii saabujate kui lahkujate osas.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles