Perearst soovitab streigi ajal koolid ja lasteaiad siiski lahti hoida

BNS
Copy
Tühi klassiruum. Õpetajat pole, õpilasi pole.
Tühi klassiruum. Õpetajat pole, õpilasi pole. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Eesti arsti auhinnaga pärjatud perearst Karmen Joller soovitab õpetajate streigi ajal lasteaiad ja koolid siiski lahti hoida, sest on lapsi, kel pole võimalik üksi koju jääda.

Joller meenutab sotsiaalmeedias avaldatud üleskutses õpetajatele, et kui arstid streikisid, siis ei tehtud plaanilist tööd, kuid kiirabi sõitis, EMO-d olid lahti ja perearstikeskused võtsid vastu neid, kelle tervis oodata ei kannatanud.

"Õpetajad, mõelge oma kutsumusele ja oma ametile," kirjutab Joller. "Te peate tagama laste heaolu. Te ei annaks endale andeks, kui streigi tõttu mõni teie õpilane kannataks. Meil on lapsi, kes ei saa üksi koju jääda. Meil on lapsi, kelle jaoks söök koolis või lasteaias on ainus toit, mida nad päeva jooksul saavad. Meil on lapsi, kellele kool või lasteaed on ainus turvaline koht maailmas. Mis saab lastest, kelle psüühika COVIDi ajal isoleerituse pärast kannatas? Kui arstid streikisid, siis me olime kõik tööl, lihtsalt ei teinud plaanilist tööd. Kiirabi sõitis, EMO-d olid lahti, perearstikeskused võtsid vastu neid, kelle tervis oodata ei kannatanud. Me poleks suutnud inimeste kannatusi ja surma tegevusetult pealt vaadata. See oleks läinud vastuollu meie sügavaima olemusega, meie kutsumusega."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles