Aeg on märgata sotsiaalvaldkonna tublisid

Järva Teataja
Copy
Foto: Internet

14. jaanuarini on võimalik esitada kandidaate sotsiaalvaldkonna tunnustustele. Sotsiaalministeerium ja Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsioon kutsuvad üles tunnustama parimaid sotsiaalvaldkonnast

„Sotsiaalvaldkonna inimesed seisavad ühiskonnas väga oluliste väärtuste eest - hool, märkamine, ligimese abistamine. Nende pidev pühendumus on kui kogukonna süda, mis peab lööma iga päev, et muuta inimeste elu paremaks. Kutsun üles kõiki esitama kandidaate, kelle töö on silmapaistvalt aidanud kaasa sotsiaalvaldkonna arengule ja inimeste abistamisele," sõnas sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.

2024. aastal tunnustatakse eelmisel aastal silma paistnud sotsiaalvaldkonnas töötanud või sotsiaalvaldkonda panustanud inimesi/ asutusi kokku 13 erinevas kategoorias, mis hõlmavad kogu sotsiaalvaldkonna laiust, alates elutöötegijatest kuni uustulnukateni. Kandidaadid võivad olla nii üksikisikud kui ka asutused, kelle tegevus on märgatavalt panustanud sotsiaaltöösse.

Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsiooni juhatuse esimees Kairit Lindmäe sõnul on käimasolev sotsiaalvaldkonna parimate tunnustamise konkurss oluline võimalus esile tõsta sotsiaaltöötajaid, kes on oma pühendumusega märkimisväärselt muutnud inimeste elu paremaks.

„Tunnustamine on tagasiside tehtud tööle, et teed õiget asja, teed õigesti, hästi, sobival viisil ning oled oluline. Tunnustamine ja märkamine motiveerib edasi töötama. Tõstab enesehinnangut ja – kindlust, võimestab," selgitas Lindmäe.

Ta rõhutas, et sotsiaalvaldkonnas on tunnustamine eriti oluline, sest töötajad ei saa tihti positiivset tagasisidet oma klientidelt. Lindmäe tõi välja, et sotsiaaltöötajate pühendumine on toonud kaasa positiivseid muutusi ühiskonnas, suurendades inimeste toimetulekut ja iseseisvust.

Kandidaatide esitamise tähtaeg on 14. jaanuar 2024. Kõik huvilised saavad esitada oma kandidaate, täites vastava vormi ja saates selle digiallkirjastatult aadressile tunnustamine@eswa.ee.

Hindamiskomisjon valib igast kategooriast kõige silmapaistvama kandidaadi või kandidaadid, kellele antakse auhinnaks rahaline preemia, mille paneb välja Sotsiaalministeerium. Konkursi tulemused kuulutatakse välja pidulikul tunnustusüritusel 19. märtsil 2024, rahvusvahelisel sotsiaaltöö päeval.

Lisateave konkursi ja kategooriate hindamiskriteeriumite kohta on saadaval ESTA kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles