Politsei pidas Kohtla-Järvel kinni narkokuriteos kahtlustatava mehe

Järva Teataja
Copy
Foto: Peeter Langovits / Postimees

Möödunud nädalal pidasid politseinikud Kohtla-Järvel kinni mehe, keda kahtlustatakse suures koguses narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises.

Info võimalikust narkootikumide käitlemisest Kohtla-Järvel jõudis politseini möödunud nädala alguses. Ida prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juhi Dmitri Kabanovi sõnul läks politsei laekunud infot kontrollima ning leidis politseile varasemast narkosüütegude tõttu tuttava mehe kodust läbiotsimise käigus veidi enam kui 400 grammi rasket sünteetilist opioidi, amfetamiini, extasy tablette ja ligemale 5500 eurot sularaha. „Samal päeval pidasime suures koguses narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises kahtlustatavana kinni 51-aastase mehe, tema kodust leitud narkootiline aine saadeti ekspertiisi ning ära võetud sularaha käsitleme kriminaaltuluna,“ märkis Kabanov.

Ta lisas, et mehe kodust leitud aine puhul oli tegemist märkimisväärse kogusega ja seda eeskätt raske sünteetilise opiopidi osas. „Ida regiooni vaates on see esimene kord, kui tänavadiileri käest sellises koguses rasket sünteetilist ainet ära võeti. Sellega tagasime, et kahtlustatava valdusest kätte saadud ohtlik aine ei jõua tänavatele ning mehel ei ole enam võimalik seda käideldes teenida kriminaalset tulu,“ rääkis Kabanov

Politseinik toonitas, et mistahes narkootikumide aga eeskätt raskete ja sünteetiliste ainete käitlejate tuvastamine ning tabamine on politsei terava tähelepanu all, sest ainuüksi eelmise aastal registreeriti Ida regioonis kaks korda enam narkosurmasid. „Selleks, et surmavate ainete tänavale jõudmist, tarvitamist ja fataalseid tagajärgi ennetada, teevad politseinikud igapäevaselt tööd ning oleme väga tänulikuid neile, kes meiega samu väärtusi jagavad ning võimalikest kurjategijatest teada annavad,“ selgitas Kabanov.

Prokuratuur taotles kinnipidamisele järgnevalt kohtult ka mehe vahi alla võtmist. Viru maakohus nõustus prokuratuuri seisukohtadega ning võttis mehe kaheks kuuks vahi alla. „Viru Ringkonnaprokuratuur taotles kahtlusaluse vahistamist, kuna on reaalne oht, et vabadusse jäädes jätkab ta raskete sünteetiliste ainete müümist. Lisaks rääkis vahistamise kasuks läbiotsimise käigus leitud narkootilise aine kogus,“ selgitas Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör Sofja Hristoforova.

Mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikku käitlemist. Süüdimõistmisel võib kohus meest karistada 3- kuni 15-aastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles