Õpetajate streik pöörab pahupidi kogu maakonna õppekorralduse

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Paide Hammerbecki kooli õpetajad Silva Jürisoo (vasakul) ja Siiri Sitska võtsid ka haridustöötajate kaks kuud tagasi olnud streigist osa.
Paide Hammerbecki kooli õpetajad Silva Jürisoo (vasakul) ja Siiri Sitska võtsid ka haridustöötajate kaks kuud tagasi olnud streigist osa. Foto: Dmitri Kotjuh

Esmaspäeval algav haridustöötajate tähtajatu streik mõjutab Järvamaa koolide ja lasteaedade tööd erinevalt. Kui näiteks Käru ja Tarbja väikekool streigist osa ei võta, siis suuremad koolid on sunnitud oma õppetegevuse korralikult ringi mängima. Kes lühendab koolipäeva, kes läheb kogu õpilaskonnaga distantsõppele, kes pääseb sootuks õppetööst.

Ka Järvamaa õpetajad on seda meelt, et haridustöötajate liidu streiginõue tõsta õpetajate töötasu riiklikuks alammääraks 1942 eurot tänavu kehtima hakanud 1803 euro asemel on põhjendatud.

Järva valla koolidest osalevad streigis vallavalitsuse hariduse peaspetsialisti Anneli Eesmaale teadaolevalt kõik ja lasteaiad alustavad toetusstreiki. «Mõni kool streigib ühe päeva, mõni viis päeva. Kuidas asutus oma tööd korraldab, see on juhi otsustada,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles