Järvamaad turundatakse Põhjamaade suurimal turismimessil

Järva Teataja
Copy
Foto: EAS

EASi ja KredExi ühendasutuse turismiosakond (Visit Estonia) viis 20 Eesti turismiettevõtet-sihtkohta Visit Estonia ühisstendiga Põhjamaade suurimale turismimessile MATKA, mis toimub 18.-21. jaanuarini Helsingi messikeskuses.

Visit Estonia eestvedamisel osaletakse MATKA messil juba aastaid. EASi ja KredExi ühendasutuse turismijuhi Rainer Aaviku sõnul tehakse seda põhjusel, et Soome on olnud ja ka jääb Eestile kõige olulisemaks turismituruks, mis on suurim ka siis, kui külastusnumbrid pole parasjagu rekordtasemel. „Soome külastajad annavad 39% meie turismitulust ning jätavad Eestisse 1,3 miljonit eurot päevas,“ ütles Aavik.

Ühisstendis osaleva Visit Saaremaa turunduse peaspetsialisti Kristina Mägi sõnul on soomlastel kujunenud Saaremaal välja pikaajalised lemmikud. „Jätkuvalt on põhjanaabrite seas väga popp avastada Lääne-Eesti saari jalgratastel, teha näiteks Muhule ja Saaremaale tiir peale ning põigata siis rattakruiisile Hiiumaale. Ka matkaradade vastu tuntakse jätkuvalt suurt huvi,“ tõi Mägi välja. Samuti on MATKA mess saarlastele eriline selle poolest, et ühelgi teisel turismiüritusel ei uurita neilt ratsutamisvõimaluste kohta nii palju kui seal. „Nii omal käel tulijad kui ka Soome reisikorraldajad küsivad meilt ikka ja jälle, millistes taludes saab saarel ratsutada. Ka golf ja Saaremaa ooperipäevad on märksõnad, milleta ei möödu meil turismimessil ükski vestlus. Seetõttu on mul on väga hea meel, et Eesti Kontsert on Saaremaa ooperipäevadega esimest korda ise MATKAl väljas,“ rääkis Mägi.

Messil on oma peamise väliskliendiga suhtlemas ka Tallinna Teletorn. „Tallinna maamärk üle lahe naabrile tutvustamist ei vaja. Küll aga tuleb soomlastele veel üllatusena, et teletorn pole pelgalt kõrgehitis vaadete nautimiseks, vaid mitmekesise programmiga vaba aja veetmise koht,“ ütles Tallinna Teletorni müügi- ja partnersuhete juht Raido Roostalu. „Lisaks on soomlastele positiivne üllatus, et pakume koos Tallinna botaanikaaiaga kaksikpaketti ja peagi koos Pirita kloostriga kolmikpaketti. See annab põhjuse linna südamest kaugemale liikuda ja Pirital kas või kogu päeva veeta.“ Roostalu lisas, et soomlane on küll täna teletorni peamine väliskülaline, ent suurt huvi tunnevad välisturistid kaugemaltki – näiteks taanlased, kelle jaoks on panoraamvaated Tallinnale, eeskätt Lasnamäele, tõeline elamus.

Eesti turismiarendajad ja ettevõtjad on messil mõelnud nii lõpptarbijatele kui ka professionaalidele. Eile, messi avapäeval, toimus Visit Estonia ja laevafirmade eestvedamisel Soome meediale ja reisikorraldajatele Eesti infotund, kus osales üle saja huvilise. Täna ja nädalavahetusel astuvad reisihuvilise publiku ette messikeskuse laval Eesti esinejaid. Visit Estonia messialal saavad külastajad osaleda kaardimängus, märkides kaardil ära kohad, kuhu nad sel aastal Eestis kindlasti minna tahaksid. Ürituse lõpuks tekib ülevaade, millised Eestimaa paigad on soomlaste soovilistis tänavu esiplaanil. Täna ja homme toovad kultuuripealinlased Eesti stendi ansambli Kiiora elava muusikaga ning pühapäeval keerutatakse Tartu2024 õnneratast.

Eesti ühisstendis osalevad Eesti Maaturismi Ühing, Lahemaa Turismiühing, Hiiumaa Arenduskeskus ja Visit Saaremaa, Tartu 2024, Sihtasutus Läänemaa, Tallinna Strateegiakeskus, Viljandimaa Arenduskeskus, The Baltic Guide, Unique Hotels Group, Proto Avastustehas, Hilton Tallinn Park, GoTravel, Park Inn By Radisson Meriton Conference and Spa Hotel, Mustamäe Elamus Spa, Eesti Kontsert (Saaremaa ooperipäevad), Tallinn Viimsi SPA, Grand Rose SPA Hotel, Meresuu SPA & Hotel ja Tallinna Teletorn.

Lisaks on mitmed Eesti sihtkohad ja ettevõtted üritusel väljas oma stendiga. Kokku on tänavusel MATKA messil Eestist kuue stendiga üle 30 eksponendi. Kokku on Põhjamaade suurimal turismiala üritusel osalejaid enam kui 70 riigist.

Põhjamaade suurimal turismimess, 17. jaanuarist kuni 21. jaanuarini Helsingis toimuv Matka 2024 tuleb sel aastal ka Järvamaa jaoks eriline.

Messi jaoks valmistab Kesk-Eesti turismiorganisatsioon ette 16-leheküljelise soomekeelse trükise, mis toob välja Viljandimaa, Järvamaa, Põltsamaa, Mulgimaa ja Soomaa mitmekesise ilu ja võlu. Samuti avatakse spetsiaalne maandumisleht veebilehel visitviljandi.ee, kus tutvustatakse piirkonda läbi viie põhiteema: kultuuri, looduse, toidu, sihtkohtade ja 2024. aasta sündmuste.

Matkamessi külastajaid juhendavad piirkonda kaks kogenud turismiinimest - giid Elina Aro ja Visit Järva turismispetsialist Tiina Lippant ning Kesk-Eesti Turismiorganisatsiooni turundusjuht Marko Medar.

Ürituse tipphetkeks on kindlasti laupäev, kui Tõnu Steinberg Toosikannu puhkekeskusest astub Nordic Stage laval esinema, rääkides Viljandimaa ja Kesk-Eesti idüllilistest väikelinnadest. Tõnu jagab oma kogemusi ja teadmisi laupäeval kell 15:00-15:30. Kõik on oodatud sellele põnevale esitlusele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles