Nimesi maailma sisekarika etapil on kõigi silmad kolmekordsel võitjal Lisell Jäätmal

Järva Teataja
Copy
Foto: Kadi Koort

Täna pärastlõunal algab Prantsusmaal, Nimes`ses maailma sisekarika turniir, kus sellel aastal astub laskejoonele 13 eestlast. Nimesi võistlus on Euroopa suurima osalejate arvuga sisevõistlus, kus koos professionaalsete vibusportlastega saavad võistelda ka harrastajaid – sellel aastal on võistlustules 1122 laskurit 50 riigist üle maailma.

Eesti plokikoondist esindavad Lisell Jäätma, Meeri-Marita Paas, Maris Tetsmann ja Robin Jäätma, harrastussportlastena osalevad vaistuvibu klassis Inge Sirkel Suviste, Annika Vänt, Argo Sepp, plokkvibu klassis Reimo Loorents, noorte plokkvibu klassis Paul Henning Hanni, Siim Oliver Kalmus, Mait Sirel, noorte sportvibu klassis Ander Sepp ja Karl Eirik Kohava. Sportlastega on kaasa treenerid Maarika Jäätma ja Kadi Koort.

Läbi aegade Eesti kõige edukam plokkvibulaskja Lisell Jäätma, kes kuulub ka Team Estoniasse, on Nimes´i turniiri kolmekordne võitja. Tänaseks on Lisell Jäätma 2023 aasta võidumatsh internetis kogunud 6,2 miljonit vaatamist, kohapeal kaunistavad võistlusareeni seinu tšempionite fotod, kelle seas ka Liselli oma. Seega on kõigi - nii sportlaste, treenerite kui pealtvaatajate silmad sõna otseses mõttes meie esilaskuril!

Võistluse üks favoriitidest on ka Robin Jäätma, kes kuulub samuti Team Estoniasse ja naases 2023 turniirilt pronksmedali ja uue Eesti rekordiga.

Edu on varasemalt saatnud ka Meeri-Marita Paasi, kes 2021 jõudis välja finaali, kus jäi küll Lisellile alla, kuid võitis hõbeda.

Taustinfoks: kõige populaarsemas, täiskasvanud meeste sportvibu klassis, on kvalifikatsioonis osalejaid 206, osalejaterohked on ka plokkvibuklassid - meeste plokkvibu klassis 162 laskurit, naiste plokkvibu klassis 81 laskurit.

Kvalifikatsioonidest (lastakse 18m pealt 60 noolt), pääsevad duellidesse edasi 32 parimat.

Ajakava ja võistlustulemused reaalajas on leitavad siit. Medalimatše on võimalik reaalajas jälgida siin!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles