KURVAD NUMBRID Tuli ja vesi nõudsid kümneid elusid

Järva Teataja
Copy
Hukkunuga tulekahju Võsul.
Hukkunuga tulekahju Võsul. Foto: Lugeja foto

Möödunud aastal hukkus tulekahjudes 35 inimest, uppus 37 inimest. Vajadus päästjate abi järele saavutas uue rekordi – esmakordselt oli väljakutseid üle 30 000.

Päästjad said eelmisel aastal 30 674 väljakutset, mis on uus rekord. Suure lisa tõid ilmast tingitud sündmused. Näiteks oktoobris möllanud torm Patrick tõi ligemale 1500 väljakutset. Ka vabatahtlikud päästjad reageerisid sündmustele rohkem kui kunagi varem – 3883. korral.

Siseminister Lauri Läänemetsa sõnul kinnitab väljakutsete rekord vajadust jätkuvalt panustada päästjate väljaõppesse, töötingimustesse ja palkadesse. „Oleme harjunud rääkima kaitsekulutustest kitsalt sõjalise riigikaitse kontekstis. Aga kui tahame, et kaitsetahe ei jääks vaid sõnaks pusal, tuleb meil tagada igapäevane elanike turvatunne ning see, et inimesed teaksid ka ise, kuidas kriisis ennast ja teisi aidata. Igapäevase ennetuse, operatiivtöö, aga ka elanikkonnakaitse arendamises on Päästeamet roll asendamatu, sest väljakutseid – nii otseses kui üldises mõttes – üha lisandub,“ rõhutas Läänemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles