Kultuurirahvas elab suure peo ootuses

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Laulupeo kunstilise juhi Heli Jürgensoni sõnul on repertuaar üles ehitatud nii, et kõik murdepiirkonnad on esindatud.
Laulupeo kunstilise juhi Heli Jürgensoni sõnul on repertuaar üles ehitatud nii, et kõik murdepiirkonnad on esindatud. Foto: Rene Mitt/Laulu- ja Tantsupeo SA

Järgmisel suvel Tallinnas peetav laulu- ja tantsupidu kannab pealkirja «Iseoma». Laulupeo loojaid on inspireerinud meie rikkalik murdekeelne looming ning tantsupidu kutsub rahva suurele suguvõsa kokkutulekule.

Mitu tuntud muusikut astub laulupeol üles heliloojana, rahvamuusikapeole on oodata kolme uut pilliliiki ning laulupeo repertuaari aluseks on kõigi Eesti piirkondade murdekeelsed tekstid, mis tunnistavad laulmise jõudu ja väge.

Eestis tegutsevate kollektiivide kirjapanek XXVIII laulu- ja XXI tantsupeole lõppes eelmise aasta oktoobris. Järvamaa kuraatori Eva Linno sõnul näitasid maakonna taidluskollektiivid üles suurt huvi. Mitu tantsijat, lauljat või pillimängijat pealinna peole sõidab, seda on Linno sõnul aga veel vara välja käia, sest registris ootavad ees korrastustööd, mille käigus võib näiteks selguda, et mõne kollektiivi osalejate arv on muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles