Rakvere prügila valge-toonekurg talvitub nüüd Paides

Anne Põder
, ajakirjanik
Uuendatud 27. jaanuar 2024, 14:02
Copy
Rakvere prügilasse talvituma jäänud kurg sai viimaks tuule ja lume eest varjule.
Rakvere prügilasse talvituma jäänud kurg sai viimaks tuule ja lume eest varjule. Foto: Eesti metsloomaühing

Juba nädal aega on Eesti metsloomaühingu juhatuse liikme Virge Võsujala juures Paides talvitunud Rakvere prügilast kinni püütud valge-toonekurg, kes mingil põhjusel otsustas sügisel soojale maale mitte lennata. Kurg sööb hästi ja tunneb ennast koduselt oodates kevadet, et siis liigikaaslaste seltsi naasta.

Virge Võsujalg rääkis, et teated Rakvere prügilasse talvituma jäänud valge-toonekurest jõudsid Eesti metsloomaühinguni juba ammu. "Lind oli äärmiselt määrdunud, sest kükitas sageli korstna otsas. Aga ega prügimägi ise ka linnule eriti puhas keskkond ole," märkis ta.

Võsujala sõnul üritati lindu mitmeid kordi kinni püüda, kuid see ei õnnestunud. Tal on tiivad täiesti korras ja ta lendab lihtsalt eest ära. "Üks meie vabatahtlik hoidis prügila töötajatega kontakti ning koos jälgisid nad linnu olukorda ja toimetamisi. Viimaks õnnestus valge-toonekurg 18. jaanuaril siiski kätte saada ning ajutisse hoiukodusse viia. Sealt hakkas ta ilusti sööma, sai puhastuse ning toodi siis juba edasi minu juurde," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles