Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Nädal enne aianduskauplejate tänavust kõige olulisemat kuupäeva, 1. veebruari on Türi aianduse ja mesinduse seltsi juhatuse esimehe Pille Marrandi telefon ja meilikast juba punases. Mida lähemale jõuab kuu lõpp, seda rohkem «Kas oleks võimalik?», «Kas saaks?» ja veel mõne kas-küsimusega meile ja sõnumeid talle laekub. Pöördujad teavad muidugi hästi, et kirjapanek 45. Türi lillelaadale algab 1. veebruaril, ent heas usus ja lootuses proovitakse ikka varem löögile pääseda. Pille Marrandi sõnul on aga kõik ühel stardijoonel ja eriõigusi ükski kaupleja ei saa.

* Kui eelmisel nädalal pani haridustöötajate tähtajatu streik suuremat osa Järvamaa koolijuhte pead murdma, kuidas see ilma õpetajateta üle elada nii, et lastel tunnid ja õppetegevus jätkuks, siis alanud nädal on toonud streigi raugemise. Enamik maakonna koole on naasnud tavapärase töörütmi juurde, kuid on siiski ka õppeasutusi, mille õpetajate protestimeelsus pole vaibunud.

* Üle nädala on Eesti metsloomaühingu juhatuse liikme Virge Võsujala juures Paides talvitunud Rakvere prügilast kinni püütud valge-toonekurg, kes mingil põhjusel otsustas sügisel soojale maale mitte lennata. Kurg sööb hästi ja tunneb ennast koduselt, oodates kevadet, et siis liigikaaslaste seltsi naasta. Virge Võsujalg ütles, et teated Rakvere prügilasse talvituma jäänud valge-toonekurest jõudsid metsloomaühinguni juba ammu. «Lind oli äärmiselt määrdunud, sest kükitas sageli korstna otsas, aga ega prügimägi ka linnule eriti puhas keskkond ole,» lausus ta.

* Eesti Energia paigaldas põllumajandusettevõtte Estonia OÜ territooriumile unikaalse akulahenduse, mis aitab maksimeerida kohapeal toodetava taastuvenergia kasutust ning reguleerimisturul osaledes võimaldada ettevõttel tulu teenida. Praegu toodab Estonia OÜ aastas 160 MWh taastuvenergiat rohkem kui varem ning panustab iga päev Eesti varustuskindlusse.

* Reedel Türi Konesko spordihoones peetud Saku esiliiga mängus pöörasid Paide Viking Window korvpallurid viimaste mängude ebaõnne eduks, kui alistasid TSA/Tallinna Ülikooli tulemusega 83:71. Kahe kaotuse kõrval oli see tänavu nende esimene võit. Juba enne algust oli teada, et mäng tuleb raske, sest uuest aastast olid vastaste read täienenud suurepärase ja tehnilise noore mängija Taevon Isaiah Lewisega, kes on näidanud suurepärast visketabavust ja head tööd lauapallide hankimisel.

Märksõnad

Tagasi üles