Uuring: iga teine teab mõnda lähisuhtevägivalla ohvrit

BNS
Copy
Vägivald. Fotolavastus
Vägivald. Fotolavastus Foto: Sander Ilvest

IKEA uuringust selgus, et enam kui pooled vastanutest ehk 55 protsenti teavad kedagi, kes on lähisuhtes kogenud mistahes tüüpi vägivalda.

Statistika näitab, et Eesti on Euroopa Liidus üks vägivaldsemate suhetega riike, kus elu jooksul on oma paarisuhtes kogenud vägivalda lausa 41 protsenti naisi. „Nende numbrite taga on päris inimesed, kes on kogenud oma kõige lähedasemate inimeste läbi nii füüsilist kui hingelist valu ja kannatusi. Lähisuhtevägivald jätab inimeste eludesse jäljed, millest taastumine võib olla raske. Meil kõigil on võimalik anda oma panus, et tulevikus Eesti statistikast enam nii kurvastavat pilti ei näitaks,“ rääkis sotsiaalkindlustusameti vägivallaohvrite teenuste arendustiimi juht Andrea Kink.

„83 protsenti värskeimas „Märka vägivalda“ uuringus osalenutest usub, et lähisuhtevägivallaga tegelemine on kogu ühiskonna kohustus, mitte vaid vägivalla all kannatanute isiklik asi. Usume, et kõigil kõrvalseisjatel, olgu nad pereliikmed, sõbrad, töökaaslased või naabrid, on oluline roll sageli nähtamatuks või märkamatuks jääva probleemi märkamisel. Mida teadlikum on ühiskond, seda suuremat mõju avaldame praeguse status quo parandamisele,“ ütles IKEA Eesti turu juht Marko Põder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles