Toidukaart toimib: üle 90 protsendi ettenähtud abirahast läks käiku

Järva Teataja
Copy
Aprillis käivitunud pilootprojekti käigus jagasid Rimi ja sotsiaalministeerium laiali 16 000 toidukaarti abivajajatele.
Aprillis käivitunud pilootprojekti käigus jagasid Rimi ja sotsiaalministeerium laiali 16 000 toidukaarti abivajajatele. Foto: Kermo Benrot

Eelmisel kevadel tulid sotsiaalministeerium ja Rimi koostöös välja toiduabi jagamist asendava uuendusliku toidukaardiga, mille edukust näitab asjaolu, et üle 90 protsendi ettenähtud abirahast kasutati eelmisel aastal ära.

Kokku sai eelmisel aastal abi veidi üle 50 000 inimese ning toidukaardiga tehti kokku üle 85 000 ostu, milleks kasutati 25 060 toidukaarti. 91 protsenti abirahast kasutati ära ning alates eelmise aasta oktoobrist toimib süsteem üle Eesti.

Rimi vastutustundliku ettevõtluse juht Katrin Bats selgitab, et toidukaardi näol on tegu üsna unikaalse süsteemiga kogu Euroopas, mis muudab toidu jagamise abivajajatele inimlikumaks. "Varem kasutati valmis pakitud toidupakke, mis paraku sisaldasid tihti tooteid, mida konkreetne inimene ei vajanud või soovinud. See omakorda tõi kaasa toidu raiskamist. Toidukaart lubab igal inimesel kauplusest ise valida, mida ta süüa soovib ning nii tarbib ta selle suurema tõenäosusega ka ära," selgitas Bats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles