Paide gümnaasium harib noori ka välismaal

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Paide gümnaasiumi eelmise aasta suvine õpiränne Prantsusmaal Evreux`s. Kooli korraldusjuht Margit Udam (ees sinises) gümnasistidega kooli L’Institution Notre Dame Saint-Francois trepil.
Paide gümnaasiumi eelmise aasta suvine õpiränne Prantsusmaal Evreux`s. Kooli korraldusjuht Margit Udam (ees sinises) gümnasistidega kooli L’Institution Notre Dame Saint-Francois trepil. Foto: Erakogu

Kui ajalootunnis tuleb juttu 16. sajandi Madalmaade õpetlasest ja teadlasest Erasmus Rotterdamist, tasuks noorel õppuril tema nimi hästi meelde jätta, sest kunagi ei tea, millal see pool tuhat aastat tagasi elanud mees teda Euroopasse rändama viib.

Euroopa Liidu kuulsa haritlase nimeline haridusprogramm Erasmus+ on kümne aasta jooksul õpi- ja kogemusrännet pakkunud kahele tuhandele järvalasele, kellest enamik on olnud õpilased ja õpetajad. Maakonna haridusasutused ja vabaühendused on kirjutanud selleks projekte üle kahe miljoni euro eest.

Aasta algus tõi hea uudise Paide gümnaasiumile. Olles olnud pikaaegne Erasmus+ partner, teenis kool välja programmi neljaaastase akrediteeringu üldhariduse valdkonnas, mis tähendab, et neli aastat saab kool rahvusvahelisi õpirändeid korraldada nii, et ei pea end igal aastal hindajatele tõestama. Akrediteering on justkui kvaliteedimärgis, mis kinnitab, et selle saanud asutus on valmis läbimõeldult panustama haridusvaldkonna arengusse rahvusvaheliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles