Ettevõte jätkab inseneride järelkasvu panustamist praktilise loengusarjaga TalTechis

Järva Teataja
Copy
Foto: Peeter Langovits

ABB tippspetsialistid viivad kevadsemestril Tallinna Tehnikaülikoolis (TalTech) läbi praktilise loengusarja uute toodete arendusest ja juurutamisest tootmises. Tänavu viiendat korda toimuv ABB Engineering Masterclass on osa ettevõtte järjepidevast panusest inseneride järelkasvu.

“Inseneride järelkasv on Eesti majanduse jätkusuutliku arengu tagamiseks kriitilise tähtsusega, sest meie tööstussektoris on lähiaastatel puudu hinnanguliselt ligi ligi 70 protsenti vajalikest inseneridest. Jätkame ABB Engineering Masterclass programmiga, et anda oma järjepidev panus tööturule palavalt oodatud järgmise põlvkonna inseneride koolitamisse,” ütleb ABB Balti riikide maajuht Signe Nurms.

Tudengite poolt hästi vastu võetud praktiline loengusari töötati ABB inseneride poolt välja juba 2019. aastal. Seni vaheldumisi TalTechis ja Tallinna Tehnika Kõrgkoolis toimunud loengusari on sel kevadsemestril tagasi TalTechis. Tänavu viiendat korda toimuv kursus koosneb 12 loengust ning on valikainena avatud kõigile TalTechi inseneeria tudengitele. Varasemate aastate kogemuse põhjal oodatakse osalema enam kui poolsada üliõpilast.

“See on hea võimalus viia ennast kurssi valdkonna praktilise poolega ning kuulda inseneridest tippspetsialiste jagamas kogemusi oma igapäevatööst. Soovime anda tudengitele laiapõhjalise arusaamise inseneeriast ja näidata praktiliste näidete abil, et see valdkond on palju põnevam ja mitmekesisem kui vaid spetsiifiliste tehniliste probleemidega tegelemine,” ütleb tänavuse programmi ABB poolne eestvedaja sagedusmuundurite tehase personalijuht Indrek Lepner.

Ta selgitab, et loengutes käsitletakse uute toodete juurutamise protsessi põhilisi väljakutseid ja nende lahendamist. “Me anname ülevaate, miks on vaja uut toodet arendada, kuidas arendus käib ning kuidas jõutakse tootmisprotsessideni. Uutest teemadest oleme programmi lisanud loengud elektridisain ja energiatõhusus, tarneahela juhtimine ning toote elutsükli juhtimine,“ täpsustab Lepner loengute sisu.

Aine läbimiseks peavad tudengid käima vähemalt kümnes loengus kaheteistkümnest ning läbima kursuse lõpus valikvastustega eksami. “Seekord on võimalus osaleda vaid kohapealsel loengul, et oleks parem tekitada elavat arutelu. Lisaks korraldame soovijatele kevadel ka tootmise ringkäigu ABB tehnoloogialinnakus, et tulevane spetsialist saaks oma silmaga näha, millised tooted ja seadmed ühes suurettevõttes kohapeal on ja kuidas inseneritöö praktilises elus välja näeb,” võtab Lepner loengusarja kokku.

ABB järjepidev panus järelkasvu kujundamisse on leidnud tudengite hulgas tunnustamist. Engineering Masterclassi loengusarja on aastate jooksul läbinud mitusada inseneeria tudengit. Usku ABB-sse kui tööandjasse näitavad ka hiljuti pälvitud parima tööandja tiitlid. 2023. aasta jaanuaris CV-Online Estonia poolt läbiviidud uuringus saavutas ABB tootmissektoris ihaldusväärseima tööandja tiitli. ABB valiti ka CVKeskus.ee poolt möödunud aasta lõpus toimunud uuringus TOP20 Eesti ihaldusväärseima tööandja hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles