Selveri kampaania aitas sünnitusosakonnal tehnikat osta

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Eile andis Paide Selver Järvamaa haigla sünnitusosakonnale üle kaupluses 14. novembrist 31. detsembrini kestnud kampaania «Koos on kergem» käigus kogunenud 1900 eurot. Selle lisab haigla toetusfondi, mille eest ostetakse rasedate, sünnitajate ja vastsündinute jälgimiseks ja raviks meditsiiniseadmeid.

Järvamaa haigla peaarst Külvar Mand ütles, et haigla on koostöö üle väga rõõmus. «Tegelikult on meil nii eelmiste aastate kui ka tänavune summa juba mõnes mõttes ära kasutatud, sest mullu juulis ostis haigla vastsündinute jälgimis- ja intensiivravilaua, mille tarvis koguti raha juba aastaid,» märkis ta.

Mandi selgitust mööda ei tahtnud haigla enam kauem oodata ja otsustas tarviliku meditsiiniseadme ära osta. Elustamislaud maksis ligikaudu 25 000 eurot. «Oli küll kuulda, et sünnitusmajade toetusfondil oli samuti kavas ERRi annetussaates «Jõulutunnel» kogunenud rahaga toetada vastsündinute elustamislaudade ostu sünnitusosakondadele, kuid me polnud kindlad, kas ikka mahume rahasaajate hulka,» selgitas ta. «Õnneks mahtusime. Nüüd, kus meil on laud juba olemas, saame raha kasutada hoopis sünnitegevuse keskjälgimissüsteemi ostuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles