Vähem raha ja suuremad kohustused – Paide teater kohaneb kitsamate oludega

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Paide teatri uus meeskond: koosseisuväline abijõud Marita Kutsar, produtsent Triin Kordemets, kunstiline juht Mariliis Peterson ja dramaturg Mart-Matteus Kampus astusid Paide inimeste ette esimest korda möödunud aasta märtsis.
Paide teatri uus meeskond: koosseisuväline abijõud Marita Kutsar, produtsent Triin Kordemets, kunstiline juht Mariliis Peterson ja dramaturg Mart-Matteus Kampus astusid Paide inimeste ette esimest korda möödunud aasta märtsis. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide teater on astunud uuele kevadhooajale vastu teadmisega, et raha on oluliselt vähem kui eelmisel aastal, kuid tulu tuleb teenida kolmandiku rohkem. Lisaks on teatri põhituumikus tänavu nelja asemel kolm inimest. Pole just rikkalik pagas, millest lähtuda, ent teater vaatab siiski optimistlikult tulevikku ja on kohandanud oma plaane vastavalt oludele. Esimene esietendus on 2. aprillil.

Teatri kunstiline juht Mariliis Peterson iseloomustab uut hooaega näitleja Ott Kartau sõnadega, mida too lausus lavastuses «Väljak»: «Viime Paide maailma ja toome maailma Paidesse.»

«Aasta tuleb mitmekülgne, toome Paidesse teatritegijaid ja kunstnikke nii Eestist kui ka välismaalt, aga teeme koostööd ka kohalikega,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles