Organisatsioonid kutsuvad presidenti tähistama aastapäeva alkovabalt

Järva Teataja
Copy
Smuutilik alkoholivaba jogurti-puuviljajook lassi on tõeline üllataja, mis leevendab toitude vürtsikust FOTO: Greta Sauter
Smuutilik alkoholivaba jogurti-puuviljajook lassi on tõeline üllataja, mis leevendab toitude vürtsikust FOTO: Greta Sauter Foto: Greta Sauter

Alkoholiprobleeme erinevate nurkade alt nägevad organisatsioonid saatsid president Alar Karisele kirja, milles kutsuvad vabariigi aastapäeva pidulikku vastuvõttu pidama seekord alkoholi pakkumata.

Eesti tubaka- ja alkoholikahjude vähendamise koja (ETAK) liikmed Eesti lastevanemate liit, Eesti perearstide selts, Eesti psühhiaatrite selts, Eesti tervisedenduse ühing, SA Avatud lootuse fond ja Eesti karskusliit juhivad presidendi tähelepanu alkoholiga seonduvale vastuolule Eesti ühiskonnas. Nimelt on ühiskond õppinud pidulikkust ja tähistamist seostama alkoholiga. Selle mündi teise poolena kinnitab politsei ja kiirabi statistika, et nende tähistamistega kaasneb alati ka alkoholiga seotud perevägivalla ja muude kahjude tõus.

„Nõnda võime kahjuks ka täna, enne vabariigi aastapäeva ennustada, et paljudes kodudes tähendab see püha, mil presidendi vastuvõtul klaase kokku lüüakse, samuti ohtrat klaaside kokkulöömist ning ühise tähistamise vägivaldseks muutumist. Seda mustrit saab muuta vaid pikaajalise ja järjepideva tegevusega, millest ühe osa moodustavad sümboolsed ning headele eeskujudele keskenduvad sammud,“ seisab organisatsioonide ühiskirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles