Juubelimaratoni võitnu püstitas rajarekordi

Järva Teataja
Copy

Pühapäeval peetud 50. Tartu Maratoni võitis tasavägises finišiheitluses Henri Roos, kelle nimele kirjutati ka uus rajarekord ajaga 2.27.41,7. Võitjale järgnes alla sekundi kaotanud Marko Kilp (+0.00.00,8) ning kolmanda koha saavutas soomlane Lauri Lepistö (+0.00.01,1).

"Oli harukordne, et saime juba kolmandal kilomeetril kolmekesi eest ära. Arvan, et Marko, Lauri ja mina olime täna kolm tugevamat meest ning jõuvahekorrad tehti kiiruse pealt selgeks. Tegime kõik kolmekesi tööd kuni 400 meetrit enne lõppu Marko proovis, kuid ei saanud eest ära. 200 meetrit enne finišit sain aru, et nüüd on minu võimalus," kommenteeris teistkordselt Tartu Maratoni võitnud Henri Roos. "Rada ja olud olid kohati perfektsed. 25 km/h ja kiiremini maratonil tavaliselt ei sõideta," lisas ta rajarekordi püstitamise kohta.

Teise koha saavutanud Marko Kilp hindas kõrgelt Tartu Maratoni traditsiooni: "Minu vanaisa ja isa on mõlemad palju kordi Tartu Maratonil sõitnud ning tegemist on nii minu pere kui suusaspordi jaoks laiemalt väga olulise sündmusega."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles