Paide linna aastapreemiate saajad on selgunud

Järva Teataja
Copy
Paide rallipaar Romet Jürgenson ja Siim Oja osales eelmisel aastal edukalt Rally Stari programmis ja saab tänavu startida viiel juunioride maailmameistrivõistluse etapil. Eile õhtust kuulub neile Järvamaa sporditähe auhind ja Paide ralli, mille nad omas klassis võitsid, märgiti ära kui parim spordisündmus.
Paide rallipaar Romet Jürgenson ja Siim Oja osales eelmisel aastal edukalt Rally Stari programmis ja saab tänavu startida viiel juunioride maailmameistrivõistluse etapil. Eile õhtust kuulub neile Järvamaa sporditähe auhind ja Paide ralli, mille nad omas klassis võitsid, märgiti ära kui parim spordisündmus. Foto: Kristo Kivisoo

Paide linna aastapreemiate saajad on selgunud.

 

Hariduspreemia pälvib Paide Gümnaasiumi ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Uku Valner.

Valner seab õpetamises esikohale noorte iseseisva mõtlemise arendamise ja õpilased hindavad kõrgelt tema põnevaid tunde. Uku on toonud kooli uusi ettevõtmisi, loonud valikkursusi ning veab kliimamuutuste projekti ja õpirännet. Ta kaasab kooli tegemistesse ka kogukonda ja peresid. Uku on hea partner kooli juhtkonnale ning arendab kooli igakülgselt.

Vaid mõne aastaga on Valner kogukonda sulandunud, teda peetakse Paides omaks ja hinnatud kaaslaseks, kelle mõtteid ja arutlemisoskust hinnatakse kõrgelt. Seetõttu kutsutakse teda sageli kaasa rääkima ja arutelusid või üritusi juhtima.

Nomineeritud olid veel Grisly Kuuskler, Liina Tamme, Jaana Kaju, Ellen Rosimannus ja Marie Runnel.

Kultuuripreemia laureaadid on Marika Kuusik ja Kätlin Merisalu.

Marika Kuusik ja Kätlin Merisalu olid eelmisel aastal Paides toimunud Järvamaa laulu- ja tantsupeo „Hingesugulane" idee autorid, kunstilised juhid ning lavastajad.

Marika ja Kätlin on Järvamaalt tuule tiibadesse saanud tunnustatud rahvatantsujuhid, kes on oma tugeva taseme poolest tuntud üle Eesti. Nende töö tulemusel on Järvamaa rahvatantsijate uus põlvkond teinud suure arenguhüppe ning nende mitmed rühmad kuuluvad Eesti paremikku.

Kuusiku ja Merisalu panus Järvamaa rahvatantsu ja -kultuuri arengusse on olnud tähelepanu vääriv ja silmapaistev.

Preemiale kandideerisid ka Piret Järvet, Viktoria Saarsalu, Helen Trug ja Paide Teater.

Aasta noor on Paide gümnaasiumi abiturient Egert Ninep.

Egert on aktiivne noor, kes on kooli õpilasesinduse ja Paide linna noortevolikogu liige. Ta on kaasa löönud Arvamusfestivali korraldamises ja oli 2023. aastal noorte filmifestivali Horisont peakorraldaja ning Tre raadios noortesaate juht. Egert on ka tuntud ja edukas laulusolist ning üks koolibändi Exitum eestvedajaist.

Ta on teada kui väga hea südame ja abivalmis olekuga noormees, kelle julgus probleemidest rääkida ja nende lahendamisele kaasa aidata on imetlusväärne. Egert julgeb võtta vastutust, on usaldusväärne ja oma oleku ning tegutsemisega eeskujuks paljudele teistele noortele.

Esitatud oli ka Laura Pilv.

Spordipreemia laureaat on Paide linnameeskonna noortetreener Viktor Mets.

Mets on jalgpallitreeneri ametit pidanud tervelt 45 aastat. Ta on tunnustatud Paide, Järvamaa ja kogu Eesti noorte jalgpalli edendaja, kes on oma töö eest pälvinud Eesti Jalgpalli Liidu hõbemärgi ja Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Kui Paide Linnameeskond valis oma rüütlimaskotile nime, siis konkurentsitult populaarseim nimi oli Viki ehk Viktor Metsa hüüdnimi.

Mets on oma töö ja iseloomuomadustega suureks eeskujuks noorematele treeneritele nii maakonnas kui ka kogu Eestis.

Nominendid olid lisaks Mari Reiljan-Torm ja Krete Kaasik.

Parima sportlase preemia saavad rallisõitjad Romet Jürgenson ja Siim Oja, kellel on möödunud aastast ette näidata hulk oma klassi võite erinevatelt rallidelt ning Euroopa rallide karikasarja meistritiitel juunioride arvestuses ja pääs sel aastal võistlema autoralli maailmameistrivõistlustel Junior WRC klassis.

Preemiad antakse laureaatidele üle 24. veebruaril kell 16 algaval Eesti vabariigi 106. aastapäeva kontsert-aktusel Paide muusika- ja teatrimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles