Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kas Paidesse kerkib tõesti jalgpalli sisehall? Millal see valmis saab? Kui palju see maksma läheb? Kes seda ehitab? Kõikidele neile küsimustele kuulis esmaspäeval vastuseid linna kunstmurustaadionil, kus pooled lepingu allkirjastasid. Paide linnapea Kaido Ivask, Paide spordikeskuse SA nõukogu esimees Veiko Natus ja Maru Ehituse ASi juhatuse esimees Margo Dengo allkirjastasid Paide kunstmurustaadionil sisehalli projekteerimis- ja ehituslepingu. Leping näeb ette, et statsionaarne jalgpallihall maksab natuke alla kolme ja poole miljoni euro ning valmib novembri lõpuks.

* Esmaspäeva pärastlõunast alates ei pääsenud Järva vallas Käravetele ükski võõras, sest politseinikud olid külla viivad teed sulgenud. Ühe kortermaja elanikud evakueeriti, sest majast leiti lõhkeainet. Teiste majade elanikud pidid viibima oma korteris. Politseinike ja päästjate töö kestis vähemalt eile õhtuni, võibolla­ kestab veel tänagi. Käravete elanike elu pea peale pööranud sündmused said alguse esmaspäeva hommikul kell üheksa naabermaakonnas Tapa vallas Jänedal, kus 66aastase Lembitu käes plahvatas mingi pulber. Tumedat värvi Audi, millega Lembit sõitis, seisab siiani Jänedal ühe tootmisettevõtte territooriumil. Kui kiirabi oli plahvatuses vigastada saanud Lembitu haiglasse viinud, hakkas pärastlõunal Käravete külla voorima vilkuritega autosid. Saabusid politseinikud, päästjad ja pommigrupp. Kortermajale, kus elab Lembit, tõmmati päästetööde lint ümber. Politseiautod sulgesid küla teed ja sisse lasti üksnes kohalikke inimesi.

* Kaerajooki tootev YOOK võitis Dubais rahvus­vahelisel toidumessil «Gulfood 2024» innovatsiooniauhindade jagamisel tervisetoodete kategoorias peaauhinna. «Gulfoodi innovatsiooni­auhind tõstab YOOKi kõrgema kategooria võistlejate sekka,» ütles ettevõtte juht Katre Kõvask. YOOK Production AS käivitas hiljuti Türil Baltimaade esimese kaerajoogitehase, et tuua turule esialgu kolme maitsega toodet.

* Riigiprokuratuur ja kaitsepolitseiamet (kapo) teatasid, et Vene eriteenistus on koordineerinud ja Eestis läbi viinud hübriidoperatsiooni, mille eesmärk on rünnakute kaudu külvata hirmu, tekitada pingeid ja destabiliseerida ühiskonda. Alates detsembrist on kinni peetud kümme inimest, keda kahtlustatakse Vene eriteenistuse ülesandel tegutsemises. Riigiprokurör Triinu Olevi sõnul peeti nad kinni kahtlustatuna Eesti julgeoleku vastases tegevuses. Menetlust on alustatud karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb Eesti Vabariigi julgeoleku vastu suunatud kuritegu, mille eest võib karistuseks määrata kuni 15 aastat vanglat. «Me ei saa mööda vaadata uuritava teo raskusest ja sellest, et kahtlustuse kohaselt olid nad valmis tagajärgedele mõtlemata osalema Eesti Vabariigi julgeoleku vastases tegevuses,» lausus Olev. Kinnipeetuid kahtlustatakse siseminister Lauri Läänemetsa isikliku auto lõhkumises.

* Eelmisel nädalal sai alguse tore tava, kui Paide kassipere külastas Põltsamaal kaht hooldekodu, et tuua eakate päeva veidi rõõmu ja hellust. MTÜ Paikass eestvedaja Virge Piisner ütles, et ettevõtmine läks igati korda ja nüüd ootavad neid külla ka teised hooldekodud. Palve eakatele kasse näha tuua tuli Põltsamaa Kodult. «Kuna asume neile suhteliselt lähedal, siis tehti meile ettepanek tulla kiisudega külla,» lausus ta. «Varem pole me midagi sellist ette võtnud, seetõttu ei osanud ka aimata, kuidas kõik välja kukub.»

* Eesti Vabariigi sünnipäeva nädalal on meie sinimustvalge riigilipp jälle tavapärasest rohkem tähelepanu keskmes ning 24. veebruari varahommikul heisatakse lipud tuhandetele majadele ja hoonetele. Ehk tasub olulise päeva eel lipud ja mastivimplid kriitilise pilguga üle vaadata, sest räbaldunud ja määrdunud trikoloor ei ole hea tava märk. Kui aga nõel ja niit ega pesu enam ei aita ja lipp on oma elu ära elanud, siis tuleb see uuega asendada. Kuidas seda teha ja mida vana lipuga ette võtta? Viia taaskasutuskeskusse? Visata prügikasti?

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles