Jaanuaris reisis rongiga üle 607 000 reisija

Järva Teataja
Copy
Elroni rongid Balti jaamas ja inimesed vagunitesse tõttamas. FOTO: Mihkel Maripuu
Elroni rongid Balti jaamas ja inimesed vagunitesse tõttamas. FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

2024. aasta jaanuaris sõitis Elroni reisirongidega rohkem kui 607 000 reisijat, mis on aasta varasemast 5% enam. Kui üldiselt jätkab rongireisijate arv Eestis kasvu, siis Tapa – Tartu – Valga/Koidula suunal on see alates 2. jaanuarist reisirongidele kehtestatud ajutiste kiirusepiirangute tõttu vähenenud.

“Jaanuari reisijate arvu on oluliselt mõjutanud 2. jaanuarist idasuunal jõustunud ajutised kiirusepiirangud, mis pikendasid paljudel puhkudel reiside kestust ning muutsid väljumis- ja saabumisaegasid,” ütles Elroni kommunikatsioonijuht Kristo Mäe. “Taristuomanik AS Eesti Raudtee tuvastas 2023. aasta lõpul idasuunal 39 kõrgendatud riskiga ülesõidukohta, kus ohutuse kindlustamiseks kehtestati reisirongidele juuni lõpuni kehtivad ajutised kiirusepiirangud. Tapa – Tartu – Valga ja Tapa – Tartu – Koidula suundadel on kiirusepiirangute mõju reisijate arvule olnud tuntav ja reisijate arv on jaanuaris aasta varasemaga vähenenud 5%.”

Elronil oli 2024. aasta jaanuaris üle 607 000 reisija, mis on aasta varasemast üle 5% enam (2023. aasta jaanuaris 578 000). Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas jaanuaris reisijate arv kõige enam läänesuunal tervikuna (14%). Idasuunal tervikuna kasvas reisijate arv 4%, kõige enam aga Tallinn-Narva liinil (12%).

Idasuunal tõid 2. jaanuarist kehtima hakanud ajutised kiirusepiirangud sõiduaegade pikenemise, mis on liiniti erinevad. Näiteks Tallinn – Tartu liinil pikenes sõiduaeg sõltuvalt väljumisest 2023. aastal kehtinud graafikuga võrreldes 2–9 minutit, Tallinn – Narva liinidel 9–15 minutit, Tallinn – Aegviidu sõiduaeg jäi samaks. 

Elron (AS Eesti Liinirongid) on riigile kuuluv operaatorfirma, mis korraldab Eesti Raudtee AS ja Edelaraudtee AS-le kuuluval raudteel reisirongiliiklust. 2023. aastal tehti Elroni rongidega 7,83 miljonit reisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles