Vabatahtlike uue üksuse logistikat juhitakse Türilt

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Päästeamet soetas hiljuti vabatahtlikele päästjatele 330 komplekti uut kaitseriietust.
Päästeamet soetas hiljuti vabatahtlikele päästjatele 330 komplekti uut kaitseriietust. Foto: Päästeamet

Vabatahtlikke päästjaid ühendav päästeliit kinnitas eelmisel reedel statuudi Eestis ainulaadse tehnilise pääste üksuse loomiseks. Üksuse eesmärk on leevendada ulatuslike kriiside tagajärjel tekkivaid inimkannatusi ja täita tühimik senises elanikkonnakaitse korralduses.

Tehnilise pääste üksus ühendab endas üle Eesti peamiselt vabatahtlikke päästjaid, kes vastavalt oma teadmistele ja oskustele saavad panustada veelgi enam turvalisuse tagamisse. Eelmisel aastal alustas päästeliit vabatahtlike kaasamist ja koolitamist, mille tulemusel on praegu üksuse koosseisus üle saja koolitatud vabatahtliku.

Päästeliidu juhi Piia Kallase sõnul ajendasid üksust looma üha sagenevad loodusõnnetused ja sõjalise ohu suurenemine. «Juriidiliselt on riigi ülesanne osaleda päästejuhtumites seni, kuni inimelud enam ohus pole. Pärast esmatasandi päästetöö lõppemist võtab olukorra lahendamise üle kohalik omavalitsus, kellel puudub sageli ressurss ja koolitatud inimjõud, et hädasolijaid tõhusalt ja kiiresti abistada,» selgitas Kallas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles