Küttesüsteemi uuendamiseks esitas toetusetaotluse üle tuhande väikeelamu omaniku

Järva Teataja
Copy
Pliit.
Pliit. Foto: Ants Liigus

29. veebruarini said Eesti tiheasustuspiirkondade eramute omanikud taotleda kahe nädala jooksul toetust vana ahju ümberehitamiseks või uue soetamiseks, samuti korstnaga seotud töödeks ning kaugküttevõrguga liitumiseks. Taotlusvooru eelarve oli 10 miljonit eurot, taotlusi esitati kokku 1026 mahus 4,5 miljonit eurot.

Taotlusi esitati kõigist toetuse tingimustes sätestatud maakondade linnadest, kõige enam laekus neid Harjumaalt (252), Tartumaalt (164) ja Pärnumaalt (118), kus on ka kõige rohkem suurema õhusaastega piirkondades asuvaid eramuid. Valdavalt esitati taotlusi ahju kordategemiseks või uue soetamiseks, kaugküttega liitumiseks esitati alla 10% taotlustest.

Kliimaministri määrus sätestab toetuse andmise sissetulekust lähtuva pingerea alusel. Kuna esitatud taotluste maht on väiksem vooru eelarve mahust, saavad seekord toetust kõik need, kelle taotlus vastab toetuse tingimustele, sõltumata sissetuleku suurusest. “Kui palju täpselt on tingimustele vastavaid taotlusi, on enne menetlemist veel vara öelda. Küll aga saab juba esialgsetel andmetel hinnata, et kindlasti pole toetuse saajaid sama palju kui taotluse esitajaid, sest taotlusi esitati ka paikadest, mis ei kuulu toetuse määruses nimetatud tiheasustuspiirkonda,” selgitas EASi ja KredExi ühendasutuse eraisiku toetuste valdkonnajuht Kersti Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles